Sligro betaalt €0,55 interim dividend in 2019

De aan de beurs in Amsterdam genoteerde groothandelaar Sligro Food Group keert een interim dividend van 55 cent bruto per aandeel uit over 2019.

Dat is gelijk aan het halfjaarlijkse dividend dat Sligro een jaar geleden aan zijn aandeelhouders uitkeerde. Begin dit jaar betaalde Sligro al een slotdividend van 85 cent.

Bij een beurskoers van €31,25 is het dividendrendement voor Sligro 4,5%. De eerstvolgende ex-dividend datum is 20 september 2019. Dit jaar daalt het aandeel ruim 10% in Amsterdam.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Dit gebeurt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist. De foodretailactiviteiten bestaan uit ruim 130 EMTÉ-full service supermarkten. Hiervan wordt een aantal door zelfstandig ondernemers geëxploiteerd. Als marktleider richt Foodservice zich met een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels op groot- en kleinschalige horeca, recreatiebedrijven, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, kleinschalige retailbedrijven en de institutionele markt.