Interim dividend 2019 ASR Nederland naar €0,70

Aandeel ASR interim dividend 2019
Verzekeraar ASR Nederland verhoogt dit jaar het interim dividend met vijf eurocent naar 70 cent per aandeel. Eerder dit jaar werd al een slotdividend van €1,09 per aandeel uitgekeerd.

Net als NN Group verhoogt ook ASR Nederland het dividend in 2019. Vorig jaar betaalde ASR nog een interim dividend van 65 eurocent. Dat was voor het eerst dat de verzekeraar een halfjaarlijks dividend betaalde.


Nu dus volgt een tweede interim dividend van €0,70, wat bij een beurskoers van 32 euro een geschat dividendrendement van 5,5% bruto op jaarbasis geeft. De ex-dividend datum is 2 september 2019 met een betaalbaarstelling op 6 september 2019.

Het aandeel ASR Nederland levert op de beurs ruim 7% in in 2019, net als veel sectorgenoten die net als ASR last hebben van de lage rentestand en het negatieve klimaat omtrent financiële instellingen in met name Europa.

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) is verzekeraar sinds 1720 en behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. a.s.r. biedt via de labels a.s.r., De Amersfoortse, Ditzo, Ardanta en Europeesche Verzekeringen producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en bankzaken voor consumenten en MKB. Daarnaast is a.s.r. actief als vermogensbeheerder voor derden, voornamelijk in de publieke sector. a.s.r. is sinds juni 2016 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is vanaf 19 september 2016 opgenomen in de Midkap index. 
AEX ASR Nederland