DSM betaalt interim dividend €0,77 in 2019

Aandeel DSM interim dividend 2019
AEX-aandeel DSM betaalt net als vorig jaar een interim dividend van 77 eurocent in 2019. Op de beurs in Amsterdam is DSM dit jaar één van de grote uitblinkers met een koerswinst van ruim 50%.DSM verhoogde vorig jaar nog het dividend met in totaal bijna 19%. Dit jaar doet het succesvolle chemiebedrijf het wat rustiger aan met een onveranderd interim dividend over 2019. Net als een jaar terug zal DSM namelijk €0,77 bruto per aandeel betalen.

De ex-dividend datum is 5 augustus 2019 met een betaalbaarstelling op 26 augustus 2019. Het jaarlijkse dividend levert bij een beurskoers van €111,70 een geschat dividendrendement van 2,1% op.

DSM wordt door analisten gevolgd met 15 koopadviezen, 8 keer houden en 2 keer verkopen. Op de beurs in Amsterdam stijgt DSM dit jaar liefst 56,5%, wat een beurswaarde van ruim 20 miljard euro oplevert.

DSM voert een progressief dividendbeleid wat uitgaat van een stabiel tot stijgende uitkering.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en centrale businessdriver. Met onze diepgaande kennis en brede expertise scheppen wij welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang. Waarde voor al onze stakeholders. In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken onze wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.