Ex-dividend overzicht aandelen Nederland oktober 2019

Aandeel Randstad dividend 2019
Het vierde kwartaal is bijna begonnen en dat betekent dat nog een handjevol aandelen in Nederland ex-dividend zal noteren. Bekijk het overzicht van AEX, AMX en ASCX aandelen.

Eerst is het nog AEX-aandeel Randstad dat eind september ex-dividend zal noteren voor de extra uitkering van €1,11 per aandeel. De uitzender betaalde in april reeds het reguliere dividend van €2,27. Op 27 september volgt de ex-dividend datum voor de extra uitkering, die betaalt wordt op 2 oktober 2019. Ook vorig jaar keerde Randstad een extra dividend uit in het vierde kwartaal.

EX-DIVIDEND IN OKTOBER 2019
Na Randstad volgen eind oktober nog Wereldhave en Unilever, twee aandelen die vier keer per jaar dividend betalen. Vastgoedbedrijf Wereldhave betaalt per kwartaal €0,63 per aandeel en noteert op 29 oktober ex-dividend. Wereldhave biedt een dividendrendement van ruim 10% maar doet het heel slecht op de beurs waardoor het dividendrendement hard is opgelopen. Een hoog dividend is vaak vooral een waarschuwing, met een aanzienlijke kans op een verlaging in de toekomst. Wereldhave deed dat de afgelopen jaren al vaker.Levensmiddelen- en persoonlijke verzorgingsgigant Unilever betaalt ook vier keer per jaar een dividend en noteert op 31 oktober weer ex-dividend voor een bedrag van 41,04 cent per aandeel. In tegenstelling tot Wereldhave is Unilever wel een zeer betrouwbaar dividendaandeel met een lange historie van jaarlijkse verhogingen. Mede hierdoor doet Unilever het goed op de beurs en is het dividendrendement daarom een stuk lager met 3%.

Na een relatief rustige oktobermaand zullen in november nog een flink aantal Nederlandse aandelen ex-dividend noteren. Onder meer Intertrust, Volker Wessels, Shell en Aperam gaan dan nog ex-dividend. Bekijk het complete overzicht hier.

Ook in Belgiƫ staan veel interessante dividendaandelen genoteerd. Het ex-dividendoverzicht voor onze zuiderburen treft u hier.