Slotdividend ABN Amro ook omlaag in 2020

Aandeel ABN Amro slotdividend 2019
Nadat ABN Amro eerder al het interim dividend verlaagde volgt nu ook een flink lager slotdividend over boekjaar 2019. De beurskoers zakt na zwakke cijfers over het vierde kwartaal terug richting het dieptepunt van vorig jaar.

Beleggers in ABN Amro krijgen vandaag wederom rake klappen na teleurstellende kwartaalcijfers van het bankaandeel, dat onder meer last blijft hebben van de lage rentestand. Het dividend van ABN is gekoppeld aan de inkomsten en minder winst betekent ook een lager dividend.

Vorig jaar werd het interim dividend al verlaagd van €0,65 naar €0,60 per aandeel. Nu volgt een nog grotere verlaging van het slotdividend, dat met 15 procent wordt verlaagd van 80 cent naar 68 cent per aandeel. ABN hanteert een vaste pay-out ratio van 62%, wat dus ook een lager dividend oplevert als de resultaten verslechteren.


Het slotdividend van €0,68 per aandeel zal in mei worden uitgekeerd aan aandeelhouders. Een ex-dividend datum is nog niet bekend. Vorig jaar ging ABN op 26 april ex-dividend voor het slotdividend van toen nog €0,80. Dit jaar zal dat rond het zelfde moment zijn normaal gesproken.

Aandeel ABN Amro dividend 2020
ABN betaalt over 2019 een lager dividend (bron: ABN Amro)

Bij een beurskoers van €15,68 (het aandeel ABN Amro daalt vandaag 7,1% in Amsterdam) is het dividendrendement over 2019 op basis van een totaal dividend van €1,28 ongeveer 8,2%. Het valt echter niet uit te sluiten dat het dividend later dit jaar wederom wordt bijgesteld, dus wat dat betreft is het genoemde dividendrendement weinig betrouwbaar.

LEES OOK: ING Groep betaalt €0,45 slotdividend in 2020

Op de beurs geeft ABN vandaag de eerder zorgvuldig opgebouwde koerswinst in 2020 weer volledig terug. Het dieptepunt van eind vorig jaar komt weer in zicht voor ABN Amro, dat qua beurswaarde door de grens van 8 miljard euro zakt.

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiƫle diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers.