Acomo betaalt in 2020 weer meer dividend aan beleggers

Aandeel Acomo dividend 2020
Amsterdam Commodities betaalt aandeelhouders over boekjaar 2019 een dividend van in totaal €1,10 per aandeel. Daarmee ontvangen beleggers na twee jaar eindelijk weer een hogere uitkering.


In de afgelopen twee jaar betaalde Acomo telkens een lager dividend. In totaal werd er vorig jaar €1,00 per aandeel uitgekeerd, tegen €1,10 in het jaar daarvoor. Over 2019 volgt dus een verhoging van 10% tot opnieuw €1,10 per aandeel.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo), de aan Euronext Amsterdam genoteerde handelsonderneming in specerijen en noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten, betaalt een dividend van in totaal €1,10 over 2019, ofwel 10 cent meer dan een jaar eerder.


Het slotdividend is vastgesteld op 70 eurocent (2018: 60 cent) en zal betaalbaar gesteld worden op 14 mei 2020. De ex-dividend datum voor het slotdividend van Acomo is 5 mei 2020. Vorig jaar ontvingen beleggers reeds een interim dividend van 40 eurocent.

BEKIJK HIER HET EX-DIVIDEND OVERZICHT VOOR BELGIË

Bij een beurskoers van €21,60 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel ruim 5%. Echter is dat zeker geen gegarandeerd rendement, aangezien Acomo de laatste jaren telkens wisselende interim- en slotdividenden uitkeerde.

Dit jaar stijgt het aandeel Acomo ruim 4% op de beurs in Amsterdam. De beurswaarde is momenteel 531 miljoen euro.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep ondernemingen die zich primair bezighoudt met de handel in en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten. Onze voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo in de Verenigde Staten (eetbare zonnebloemzaden), Red River Global Ingredients Ltd. in Winkler in Canada, Red River-van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg in Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven, Delinuts B.V. in Ede en Tovano B.V. in Maasdijk (noten), en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde in België (voedingsingrediënten). Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908.