Dividend Flow Traders over 2019 met bijna 62% omlaag

Flow Traders betaalt in 2020 een slotdividend van €0,55 per aandeel, wat betekent dat het totale dividend over boekjaar 2019 liefst 61,7% minder is dan vorig jaar.Eerder schreven wij reeds dat het aandeel Flow Traders in 2019 een interim dividend van 35 cent bruto per aandeel zou uitkeren, wat al fors lager was dan de 1,35 euro een jaar daarvoor.

Flow Traders betaalde vorig jaar een interim dividend van €0,35. Het slotdividend van 55 cent zal worden betaald op 5 mei 2020 met als ex-dividend datum 28 april 2020.

Het geschatte dividendrendement op jaarbasis is 4,5%. Echter valt daar gezien de historie, met jaarlijks wisselende uitkeringen voor Flow Traders, weinig zekerheid aan vast te knopen.

LEES OOK: Wereldhave verlaagt dividend in 2020 met 30 procent

Het aandeel Flow Traders daalt in Amsterdam dit jaar ruim 7% op de beurs. Flow Traders begon in 2015 met het uitkeren van een eerste dividend. Sindsdien werd de uitkering drie keer verlaagd op jaarbasis en was er alleen vorig jaar een verhoging van €0,65 naar €2,35 per aandeel.

Flow Traders NV is actief als aanbieder van elektronische liquiditeit, die gespecialiseerd is in op de beurs verhandelde producten (ETP's). Via zijn eigen technologieplatform noteert het bedrijf continu bied- en laatprijzen voor ETP's die zowel op als buiten beurzen en in alle activaklassen worden vermeld. Flow Traders is wereldwijd actief: het kantoor in Nederland (Amsterdam) bestrijkt de Europese markten, het kantoor in Singapore omvat de Azië-Pacific markten, de Verenigde Staten (New York) op de Amerikaanse markten en Roemenië (Cluj) office host een deel van het interne software-ontwikkelingsteam.