Wereldhave verlaagt dividend in 2020 met 30 procent

Het geplaagde Nederlandse vastgoedfonds Wereldhave blijft beleggers trakteren op tegenvallers, met een voor dit jaar voorgesteld kwartaal dividend van €0,44 per aandeel.

Dat is ruim 30% minder dan het kwartaaldividend van 63 eurocent dat Wereldhave het afgelopen jaar uitkeerde. Met de vandaag aangekondigde reductie krijgen aandeelhouders nu voor het derde jaar op rij een lager dividend voor hun kiezen.


Op de beurs vertaalt zich dat in een koers die de laatste vijf jaar telkens met verlies afsloot. Dit jaar levert het aandeel Wereldhave inmiddels 13% in. Een nieuw jaarlijks dividend van €1,76 per aandeel (vier keer 44 cent) levert, mits ook daadwerkelijk uitgekeerd, een geschat dividendrendement op van precies 10% bij de slotkoers van donderdag (€17,48).

De laatste keer dat Wereldhave ex-dividend ging voor €0,63 per aandeel was op 28 januari. De komende vier kwartalen ontvangen beleggers dus flink minder.

LEES OOK: Wereldhave wil dividend in 2019 handhaven op €0,63

Wereldhave richt zich op de winkelcentra in Nederland die dominant zijn in hun verzorgingsgebied. Wereldhave investeert in dominante full-service centra voor het dagelijks leven in
grotere provinciale steden in het noordwesten van continentaal Europa. Het Nederlandse winkelcentrum portfolio bestaat uit zestien winkelcentra in Amersfoort, Arnhem (2), Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Eindhoven, Etten-Leur, Heerhugowaard, Hoofddorp, Leiderdorp, Maassluis, Nieuwegein, Purmerend, Roosendaal, Rijswijk en Tilburg (2). Wereldhave implementeert een renovatie voor de Nederlandse winkelcentra.