NN Group verhoogt slotdividend 2019 met 13%

Aandeel NN Group dividend boekjaar 2019/2020
De Nederlandse verzekeraar NN Group stelt in 2020 allerminst teleur met een 13% hoger slotdividend van 1,40 euro per aandeel. Bovendien belooft het AEX-aandeel de komende jaren een hogere dividenduitkering.

NN Group was qua dividend al een zeldzame uitblinker in Nederland, met een uitkering die sinds de eerste uitkering in 2015 jaarlijks met mooie sprongen werd verhoogd.

Beleggers die hoogtevrees kregen (het dividendrendement was opgelopen tot ruim 6%) werden vandaag niet teleurgesteld, want NN verhoogt het slotdividend over 2019 met 14% naar €1,40 per aandeel. Vorig jaar werd ook het interim dividend al verhoogd door NN Group.


DIVIDEND NN GROUP OVER 2019 MET BIJNA 14 PROCENT OMHOOG
Het totale dividend over het boekjaar 2019 komt zodoende €2,16 per aandeel, wat een stijging van liefst 13,7 procent is ten opzichte van 2018. Het is daarmee inmiddels al het vijfde jaar op rij dat de verzekeraar zijn dividend verhoogd. Vorig jaar ging de uitkering nog met 14,5% omhoog.

Daarmee doet NN het aanzienlijk beter dan sectorgenoten als Aegon en ABN Amro, die zowel qua dividend als beurskoers ver achterblijven bij de verzekeraar die in het verleden onderdeel uitmaakte van ING Groep. ABN Amro verlaagde het dividend over 2019 juist en maakte deze week bekend het slotdividend te verlagen met 15 procent.

PROGRESSIEF DIVIDENDBELEID NN GROUP 
Tijdens de presentatie van de jaarcijfers liet NN weten het dividend elk jaar te willen verhogen (zie de passage hieronder uit het persbericht van vandaag). Ook wil de verzekeraar voor €250 miljoen aan eigen aandelen inkopen. De operationele winst in het vierde kwartaal van 2019 steeg met 25 procent tot €428 miljoen.
'Going forward NN Group intends to pay a progressive ordinary dividend per share. Interim dividends will continue to be calculated as 40% of the prior year full-year dividend per share. NN Group also intends to execute a recurring annual share buyback of at least EUR 250 million. Additional excess capital is to be returned to shareholders unless it can be used for value creating opportunities.' bron: persbericht NN Group
Het aandeel NN Group stijgt dit jaar ruim 8% en laat de AEX-index daarmee ver achter zich. Bij een beurskoers van €36,81 is het geschatte dividendrendement nog steeds bijna 6%. De ex-dividend datum voor het slotdividend van €1,40 moet nog worden aangekondigd. Vorig jaar was dat op 31 mei en het ligt in de lijn der verwachting dat het in 2020 rond dezelfde datum zal zijn.

NN Group NV is de in Nederland gevestigde verzekerings- en vermogensbeheerder. NN Group is actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met al haar werknemers biedt de Groep pensioendiensten, pensioenen, verzekeringen, beleggingen en bankieren aan ongeveer 17 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN, NN Investment Partners, ABN AMRO Insurance, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).