PostNL wil dividend binnen twee jaar weer hervatten

Het Nederlandse postbedrijf PostNL heeft vandaag bij de presentatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2019 aangegeven binnen 12 tot 24 maanden weer een dividend te willen uitkeren.
Het dividend moet dus worden hervat in 2021 of 2022, aldus AMX-aandeel PostNL, dat de uitkering tijdelijks stil heeft gezet in verband met de overname van Sandd.


In het persbericht van vandaag meldt het bedrijf daarover het volgende: We verwachten de dividenduitkering, tijdelijk opgeschort in verband met het effect van de Sandd-transactie, binnen 12 tot 24 maanden na afronding van de transactie te hervatten."

PostNL betaalde voor het laatst een dividend in augustus 2019, toen er een interim dividend van €0,08 per aandeel werd uitgekeerd. Omdat er dit jaar dus geen slotdividend wordt betaalt ontvangen aandeelhouders over boekjaar 2019 in totaal dus 66,7 procent minder dividend dan over 2018. 

Nadat PostNL het dividend eerder al staakte tussen 2011 en 2015 is nu opnieuw een langere periode aangebroken waarin aandeelhouders niet mee zullen delen in de winst. Op de beurs in Amsterdam presteert PostNL al jarenlang dramatisch. Dit jaar gaat er na krap twee maanden inmiddels alweer ruim 20% van de beurskoers af. Vorig jaar schreven wij nog over PostNL als één van de aandelen in Nederland met het hoogste dividendrendement. Daarbij waarschuwden we gelijk beleggers dat het niet realistisch was om ook de komende jaren een dergelijk hoge uitkering te verwachten.

De Belgische concurrent Bpost deed het ook niet geweldig op de beurs de laatste jaren maar betaalt in tegenstelling tot PostNL nog wel altijd een dividend.

PostNL N.V. is de aanbieder van post- en pakketdiensten in Nederland. Het bedrijf werkt via drie segmenten: Post in Nederland, Pakketten en Internationaal, en PostNL Other. De geografische segmenten van het bedrijf omvatten Nederland, Duitsland, Italië, Rest van Europa, Europa en Rest van de Wereld. PostNL betaalde in 2019 voor het laatst een dividend.