Accell Group verlaagt dividend 2019 met 40%

Dividend aandeel Accell Group boekjaar 2019
Fietsenmaker Accell Group verlaagt het dividend dit jaar met 40 procent tot €0,30 per aandeel. Daarmee krijgen aandeelhouders voor de tweede keer in drie jaar tijd een lagere uitkering voor hun kiezen.

Twee jaar geleden nog verlaagde Accell het dividend van 72 cent naar 50 cent. In 2019 ontvingen beleggers vervolgens een onveranderde uitkering van €0,50 bruto per aandeel. Nu dus volgt een nieuwe verlaging van 40% naar €0,30 per aandeel van het ASCX-aandeel dat op de beurs in Amsterdam in 2020 bijna 28% van zijn beurskoers kwijtraakt.


"Accell Group shareholders will be asked to approve the payment of a dividend of € 0.30 per share for the 2019 financial year (2018: € 0.50 per share), to be paid out in cash or shares. This represents a pay-out of 286% ofearnings per share and 39% of the above normalised earnings per share over 2019." bron: persbericht Accell 6 maart 2020
Een ex-dividend datum is nog niet bekend gemaakt door Accell Group. Wel weten we dat het aandeel in 2019 op 26 april ex-dividend noteerde. Reken voor 2020 op een ex-datum rond diezelfde tijd. De betaalbaarstelling zal dan normaal gesproken medio mei plaatsvinden. Bij een beurskoers van €18,56 biedt een aandeel Accell momenteel een dividendrendement van 1,6%.

Er zijn volgens onze informatie nog altijd slechts twee analisten die het aandeel volgen met een gemiddelde aanbeveling 'hold' en een koersdoel van €23,50. Dat ligt inmiddels ruim boven het huidige niveau, uiteraard deels vanwege de scherpe koersval van het aandeel in 2020.

Accell Group richt zich op de  midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen en fietsonderdelen en -accessoires. Het bedrijf is de Europese marktleider in elektrische fietsen en de Europese nummer twee in fietsonderdelen- en accessoires. Bekende fietsmerken die Accell in portefeuille heeft zijn onder meer Babboe, Batavus, Diamondback, Haibike, Ghost, Koga, Lapierre, Raleigh, Sparta en Winora. XLC is het Accell merk voor fietsonderdelen- en accessoires. Het hoofdkantoor van Accell is gevestigd in Heerenveen. Aandelen Accell Group worden verhandeld op de officiële markt van Euronext Amsterdam en zijn opgenomen in de Amsterdam Smallcap-index (AScX).