BAM Groep schrapt dividend in 2020 vanwege corona

Aandeel BAM dividend boekjaar 2019 geschraptOok bouwbedrijf BAM zal in 2020 geen dividend uitkeren. Het AMX-aandeel had het dividend dit jaar al met 86 procent verlaagd tot slechts 2 cent per aandeel. Zelfs dat kleine dividendje blijkt nu teveel voor BAM, dat net als veel andere aandelen het dividend schrapt.

Begin maart kondigde BAM nog aan een dividendverlaging van 86% door te voeren tot slechts €0,02 per aandeel. Iets meer dan drie weken later is de mededeling dat aandeelhouders dit jaar helemaal geen dividend gaan ontvangen. BAM voert de coronacrisis aan als oorzaak van het schrappen van het dividend.


De €0,02 per aandeel zou normaal gesproken in mei uitgekeerd worden door BAM, dat nog geen ex-dividend datum had bekend gemaakt. Vorig jaar ging BAM nog ex-dividend voor €0,10 per aandeel.

LEES OOK: BAM wil in 2020 dividend van 2 cent betalen (-86%)

Koninklijke BAM Groep NV is een bouwbedrijf dat zich richt op de bouwsector middels civieltechnische, mechanische en elektrische diensten. Het bedrijf is actief in vier segmenten: het segment Bouw en mechanische en elektrische diensten richt zich op niet-residentiële en residentiële bouwwerkzaamheden; het segment Civiele techniek voert wereldwijd civieltechnische producten op maat uit, het segment Vastgoed ontwikkelt eigenschappen, zoals eengezinswoningen, en via het PPP-segment is de onderneming actief in de sectoren wegen, spoorwegen, onderwijs, gezondheidszorg, justitiële en algemene huisvesting. BAM is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en Ierland.