Corbion houdt dividend ook in 2020 op €0,56 per aandeel

Aandeel Corbion dividendvoorstel 2019
AMX-aandeel Corbion NV, marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en ontwikkelaar van duurzame ingrediëntoplossingen, betaalt net als vorig jaar een dividend van 56 eurocent in 2020.

Daarmee laat Corbion het dividend voor het vierde jaar op rij onveranderd. Beleggers hebben in 2020 vooralsnog weinig te klagen over hun investering in het aandeel van de Midkapper, want terwijl de hele markt instort blijft Corbion uitstekend liggen met dit jaar een plus van ruim 8%. Wel leverde het aandeel vandaag bijna 9% in op de beurs in Amsterdam, waarmee een flink stuk van de eerdere jaarwinst weer kwijtgespeeld is.In mei ontvangen beleggers wel een dividend van €0,56 per aandeel, gelijk aan een jaar geleden. De ex-dividend datum is vastgesteld op 12 mei 2020 met een betaalbaarstelling op 19 mei 2020. Bij een beurskoers van €30,20 is het dividendrendement van Corbion 1,7%.

DIVIDENDVOORSTEL CORBION 2020
In het persbericht van Corbion lezen we het navolgende over het dividend: "Een voorstel tot uitkering van een regulier dividend in contanten van € 0,56 per gewoon aandeel (2018: € 0,56) wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 11 mei 2020. Dit komt overeen met 72% van het aangepaste resultaat na belastingen in boekjaar 2019. Dit dividend wordt ten laste gebracht van de reserves van Corbion."

Ook haalt Corbion het reserverings- en dividendbeleid nog eens aan in zijn persbericht waarmee de resultaten over het boekjaar 2019 worden aangekondigd: Wat betreft het dividendbeleid van
Corbion geldt dat de hoogte van het dividend op gewone aandelen en het soort dividend dat de
onderneming aan haar aandeelhouders uitkeert, afhankelijk zijn van het financiële resultaat van
de onderneming, het bedrijfsklimaat, de vooruitzichten en andere relevante factoren. Het
dividendbeleid ambieert een jaarlijks uit te keren stabiel tot geleidelijk oplopend absoluut
dividendbedrag per aandeel (progressief regulier dividend), onder voorbehoud van een jaarlijkse
review van de vooruitzichten voor de ontwikkeling van de nettoschuld/EBITDA-ratio. Deze review
is gebaseerd op verschillende criteria, waaronder belangrijke investeringen, de timing van fusies
of acquisities, en desinvesteringsinitiatieven, aldus Corbion vandaag in zijn persbericht.


LEES OOK: BAM wil in 2020 dividend van 2 cent betalen (-86%)

Volgens onze informatie zijn er momenteel 7 analisten die het aandeel Corbion volgen met een gemiddelde aanbeveling 'houden'. Dat advies komt tot stand via twee keer 'kopen' en vier keer 'houden'. Het gemiddelde koersdoel van de analisten ligt met iets meer dan €31 nauwelijks boven de slotkoers van vandaag.

Corbion is de wereldwijde marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en een
vooraanstaand leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen, vitamines en uit algen gewonnen ingrediënten. Wij ontwikkelen duurzame ingrediëntoplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen nu én voor toekomstige generaties. Al meer dan honderd jaar committeren wij ons sterk aan veiligheid, kwaliteit, innovatie en performance. Gebruikmakend van onze diepgaande kennis van toepassingen en producten werken we nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat onze geavanceerde technologieën doen wat onze klanten ervan verwachten. Onze oplossingen voegen onderscheidende functionaliteiten toe aan producten in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. In 2019 behaalde Corbion een jaaromzet van € 976,4 miljoen met een personeelsbestand van 2.138 FTE’s. Corbion is genoteerd aan Euronext Amsterdam.