Ctac wil ook in 2020 een dividend van €0,08 per aandeel betalen

Net als vorig jaar wil Business & Cloud Integrator Ctac N.V. ook over boekjaar 2019 een dividend van 8 cent per aandeel bruto uitkeren. Wel kiest het bedrijf voor een stockdividend in plaats van een cash dividend.

CTAC maakte vandaag naar aanleiding van de Covid-19 virus uitbraak bekend dat de dienstverlening aan klanten tot op heden relatief goed doorloopt en dat maatregelen zijn getroffen om de continuïteit van de bedrijfsvoering te borgen. Ten aanzien van het dividend laat het bedrijf weten een bedrag van €0,08 per aandeel te willen uitkeren, gelijk aan vorig jaar. Wel zal het dividend ditmaal niet in cash worden betaald, zo liet het bedrijf weten in een persbericht waarin ook het aangepaste dividendvoorstel werd aangekondigd.


Aangepast dividendvoorstel CTAC
In het persbericht van vandaag stelt CTAC: De financiële positie van Ctac is solide met een solvabiliteit van 42,9% per ultimo 2019. Om onze financiële armslag verder te versterken past Ctac haar eerder gemelde dividendvoorstel over boekjaar 2019 aan. In plaats van een cashdividend van EUR 0,08 per aandeel wordt nu een stockdividend van EUR 0,08 per aandeel voorgesteld aan de aandeelhouders. De pay-out ratio blijft hiermee op 33% van het genormaliseerde nettoresultaat (2018: EUR 0,08 keuzedividend per aandeel).

LEES OOK: Unibail-Rodamco-Westfield verlaagt dividend met 50% door coronacrisis

Bij een beurskoers van €1,61 levert het voorgestelde dividend een rendement op van precies 5%. Een ex-dividend datum moet nog aangekondigd worden. Vorig jaar ging CTAC op 17 mei ex-dividend.

Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. Ctac biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van business consultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannel gedreven Point-of-Sale & Loyalty platform en SaaS-oplossingen voor de woningcorporatie en het commercieel vastgoed, respectievelijk Fit4Woco en Fit4RealEstate. Ctac bestaat in 2020 28 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate. Over 2019 realiseerde Ctac een omzet van EUR 82 miljoen.