Signify schrapt dividend 2019 in verband met coronavirus

Aandeel Signify coronavirus dividend 2019Ook Signify wil het dividendvoorstel van €1,35 van januari weer intrekken vanwege de coronacrisis.

Daarmee bespaart het voormalige Philips Lighting een slordige 170 miljoen euro, maar eindigt wel een reeks van 4 opeenvolgende jaren waarin een hoger dividend werd uitgekeerd.

De lijst van Nederlandse aandelen die hun (eerder voorgestelde) dividend passeren in verband met COVID-19 groeit met de dag. Grote namen als Randstad en Unibail Rodamco gingen Signify al voor met een verlaging van het dividend.


Op 31 januari schreven wij hier nog dat Signify het dividend in 2020 verhoogde van €1,30 naar €1,35. Het bedrijf dat van Philips werd afgesplitst zou daarmee voor het vierde jaar op rij een dividend uitkeren.

In het engelstalige persbericht van Signify van vrijdag 27 maart lezen we dat de COVID-19 pandemie het bedrijf tot een aantal beslissingen heeft gebracht, waaronder het schrappen van het dividend.
Given the high level of global uncertainty and the very limited visibility on how this crisis might unfold, Signify has decided to suspend its financial outlook for 2020 as announced on January 31, 2020. In addition, Signify has decided to withdraw the proposal to pay a dividend of EUR 1.35 per share to ensure resilience during this period of market uncertainty and to further strengthen the company’s financial position. Once market conditions have stabilized, Signify will revisit its capital allocation to shareholders.  bron: persbericht Signify NV
Ook het aandeel Signify ligt onder druk op de beurs door de coronacrisis met een koersdaling van 34 procent in 2020. Het voorgestelde dividend resulteert in een theoretische dividendrendement van zo'n 8%. Met het schrappen van het dividend eindigt een serie van drie opeenvolgende jaren waarin het dividend werd verhoogd door het voormalige Philips Lighting. Met het schrappen van het dividend zal Signify op jaarbasis zo'n €170 mln besparen.

Signify is de wereldmarktleider in verlichting voor professionals, consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Dankzij onze energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services genieten onze klanten van superieure lichtkwaliteit, leven mensen veiliger en comfortabeler, werken bedrijven efficiënter en productiever en zijn steden leefbaarder.