DSM betaalt hoger slotdividend van €1,63 in 2020

DSM betaalt slotdividend €1,63 in 2020AEX-aandeel DSM betaalt een slotdividend van 1,63 euro over boekjaar 2019. Daarmee komt het totale dividend 9,1% hoger uit op €2,40. In mei zal DSM ex-dividend noteren.

Vorig jaar ontvingen aandeelhouders reeds een interim dividend van €0,77 per aandeel. Nu volgt dus een slotdividend van €1,63. DSM verhoogde over boekjaar 2018 het dividend met in totaal bijna 19%. Dit jaar doet het succesvolle chemiebedrijf het was rustiger aan met een verhoging van in totaal 9,1% tot €2,40 per aandeel.


De ex-dividend datum voor het slotdividend van DSM is 12 mei 2020 met een betaalbaarstelling op 3 juni. Het jaarlijkse dividend levert bij een beurskoers van €109 een geschat dividendrendement van 2,2% op.

LEES OOK: Fagron betaalt toch lager dividend van €0,08 in 2020

DSM wordt door analisten gevolgd met 13 koopadviezen, 10 keer houden en 2 keer verkopen. Op de beurs in Amsterdam daalt DSM dit jaar 6,4%, wat een beurswaarde van bijna 20 miljard euro oplevert. DSM voert een progressief dividendbeleid wat uitgaat van een stabiel tot stijgende uitkering.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en centrale businessdriver. Met onze diepgaande kennis en brede expertise scheppen wij welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang. Waarde voor al onze stakeholders. In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken onze wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam.