Lucas Bols betaalt geen dividend in 2020

Aandeel Lucas Bols dividend 2020
Producent van sterke dranken Lucas Bols betaalt dit jaar geen slotdividend en liet ook weten later dit jaar het interim dividend over te slaan. Bols kwam vandaag met een update voor de jaarcijfers en een coronavirus update.

In december betaalde Lucas Bols voor het laatst een dividend, toen het interim dividend over boekjaar 2019 van €0,35 per aandeel werd uitgekeerd. De laatste twee jaar volgde daar een slotdividend van €0,25 per aandeel op. Dat gaat dit jaar dus niet gebeuren, zo liet het bedrijf vandaag weten in een persbericht. Vorig jaar werd het slotdividend uitgekeerd op 19 juli en ging Bols op 12 juli ex-dividend.

Gezien de huidige onzekerheden hebben we besloten om af te zien van het voorstellen van een slotdividend over het boekjaar 2019/20 alsmede de uitkering van een interim- dividend in december 2020. De onderneming heeft reeds in december 2019 een interim- dividend van € 0,35 uitgekeerd over het boekjaar 2019/20. bron: persbericht Lucas Bols

Eerder was het ook al Heineken dat het dividend later dit jaar staakt nu de omzet een zware dreun krijgt vanwege gesloten horeca. Ook de Belgische biergigant AB Inbev verlaagde het dividend fors enkele weken geleden vanwege de COVID-19 pandemie.

In het persbericht van vandaag stelt Bols het volgende: De sterke cashgeneratie van Lucas Bols en de beschikbaarheid van aanzienlijke niet benutte gecommitteerde bankfaciliteiten zorgen voor voldoende liquiditeit om deze ongekende crisis het hoofd te bieden. Gezien de onzekerheid over de duur van de pandemie en om onze kaspositie verder te behouden, zien we af van het voorstellen van een slotdividend voor het boekjaar 2019/20 en zal ook in december 2020 geen interim-dividend worden uitgekeerd. In december 2019 werd reeds een interim-dividend van € 0,35 per aandeel in contanten uitgekeerd. Verder hebben de Raad van Bestuur en het Leadership Team besloten af te zien van hun recht op een variabele beloning voor het boekjaar 2019/20 en de eerste helft van het boekjaar 2020/21.


Voor aandeelhouders Bols komt er na vier jaar van dividenduitkeringen dan abrupt een einde aan de winstdelingen van het bedrijf. De laatste twee jaar werd telkens €0,60 per aandeel op jaarbasis uitgekeerd. De laatste keer dat Bols het dividend verhoogde was over boekjaar 2018, toen er in totaal 5,3% dividend bij kwam.

Het aandeel Lucas Bols daalt in 2020 op Euronext Amsterdam bijna 40% en mede hierdoor was het dividendrendement opgelopen tot ruim 7%. Dat gaat nu naar 0%.

Lucas Bols is het oudste gedistilleerd merk ter wereld en een van Nederlands oudste nog actieve bedrijven. Het portfolio van Lucas Bols bestaat uit meer dan 20 premium en superpremium merken die gebruikt worden als basis voor cocktails in cocktailbars over de hele wereld. De producten van Lucas Bols worden verkocht in meer dan 110 landen wereldwijd. Sinds 4 februari 2015 is Lucas Bols genoteerd aan Euronext Amsterdam (BOLS).