Holland Colours betaalt geen dividend in 2020

Aandeel Holland Colours dividend boekjaar 2019
Holland Colours zal geen dividend betalen aan aandeelhouders over boekjaar 2019 in verband met de COVID-19 pandemie. Wel houdt de producent van kleurconcentraten de deur op een kier voor een eventuele uitkering later dit jaar.

Beleggers ontvingen de afgelopen vier jaar telkens een hoger dividend van Holland Colours, dat vorig jaar nog een record dividend van €3,52 per aandeel betaalde.

Op 5 juni 2020 maakte Holland Colours, producent van kleurconcentraten voor onder meer de bouw en verpakkingen, de resultaten bekend over 2019/2020. Ondanks sterke cijfers, met bijvoorbeeld een 12% hogere omzet over het jongste boekjaar, wordt aangekondigd dat er geen dividend uitbetaald worden vanwege de coronapandemie.

Het dividendvoorstel wordt dan ook samen gebracht met een medeling van Holland Colours over COVID-19, dat volgens het bedrijf voor grote onzekerheid zorgt. Vanwege de verwachte economische neergang wil Holland Colours een sterke financiële structuur voor de onderneming behouden, en in verband daarmee besluit het bedrijf om voor te stellen de totale netto winst aan de reserves toe te voegen en geen dividend uit te keren.

MOGELIJK TOCH NOG DIVIDEND EIND 2020

Wel stelt Holland Colours in zijn persbericht om een tussentijdse dividendbetaling te overwegen tegen het einde van het kalenderjaar 2020. "We zijn van plan de ontwikkeling van de COVID-19 pandemie, de marktsituatie, vooruitzichten en het effect van de plannen  en  acties  tegen  het  einde  van  het  kalenderjaar  2020  te  evalueren  en  zullen  tegen  die  tijd overwegen of een tussentijdse dividendbetaling mogelijk is."


Voor aandeelhouders Holland Colours betekent het dividendvoorstel voor 2019 dat er voor het eerst in ruim 10 jaar tijd geen dividend zal worden ontvangen, mits het bedrijf natuurlijk besluit om dat alsnog te doen aan het einde van dit jaar.

Vorig jaar betaalde het bedrijf nog een hoogste dividend ooit van €3,52 per aandeel uit, wat ook het vierde jaar op rij was dat het dividend werd verhoogd. Eerder werd het dividend ook al geschrapt over boekjaar 2009. Destijds was er de financiële crisis. Holland Colours gaat traditiegetrouw als één van de laatste aandelen in Nederland ex-dividend. Vorig jaar was dat op 18 juli. Een ander Nederlands aandeel dat altijd laat het dividend betaalt is Hunter Douglas. Ook de raambekleder schrapte kort geleden het dividend in 2020 vanwege COVID-19.

Het aandeel Holland Colours levert in 2020 bijna 5% in op Euronext Amsterdam bij een beurskoers van €100. Dat geeft een beurswaarde van iets meer dan 86 miljoen euro voor smallcap Holland Colours. Volgens onze informatie zijn er momenteel geen analisten die het aandeel volgen.

Holland Colours NV (ISIN: NL0000440311) ontwikkelt, produceert en verkoopt vaste en vloeibare kleurconcentraten, masterbatches en additieven voor het inkleuren van vaste en flexibele PVC voor de bouw- en constructie industrie alsook voor PET  en  polyolefines  voor  de  verpakkingsindustrie.  Behalve  deze  wereldwijde  markten,  bedienen  we  de verfindustrie  en producenten van siliconenkitten en  lijmen. Onze  technische  experts ontwikkelen specifieke oplossingen afgestemd op de eisen en wensen van de klant en toegespitst op zijn productieomstandigheden.   Holland  Colours  is  een  Nederlandse  onderneming,  waarvan  de  aandelen  genoteerd  staan  aan  Euronext Amsterdam en heeft vestigingen in Americas, Europa en Azië. Middels betrokken medewerkers, die tevens aandeelhouder zijn, leveren wij persoonlijke service op wereldwijde schaal.