Aandeel Philips komt met informatie over stock dividend 2020

Het Nederlandse technologiebedrijf Philips, opgenomen in de AEX-index, heeft vandaag de omruilverhouding voor het stockdividend over boekjaar 2019 bekend gemaakt.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.nl al dat Philips het dividend over boekjaar 2019 stabiel houdt op 85 eurocent per aandeel. Beleggers hadden dit jaar de keuze uit een cashdividend of een uitkering in nieuwe aandelen, ofwel een stockdividend. Philips ging op 5 mei ex-dividend.


Vandaag komt Philips met meer informatie over het keuzedividend in een persbericht, waarin onder meer wordt medegedeeld hoeveel nieuwe aandelen er worden uitgegeven en tegen welke koers de nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Aandeelhouders Philips die hebben gekozen voor het stockdividend ontvangen per 49,2971 aandelen Philips één nieuw aandeel Philips, wat gebaseerd is op het dividend van €0,85 bruto en een gemiddelde beurskoers van €41,8725 per aandeel op het moment dat de omruilverhouding werd berekend, in dit geval 30 juni, 1 juli en 2 juli. Over deze drie dagen werd de gemiddelde beurskoers genomen van het aandeel Philips.

LEES OOK: Deze Belgische aandelen noteren nog ex-dividend in 2020

Door de keuze van beleggers voor dividend in nieuwe aandelen zullen er in totaal ruim 911.000 nieuwe aandelen worden uitgegeven. Dat betekent natuurlijk een flinke verwatering, alhoewel het bedrijf het, net als veel andere bedrijven die een stockdividend betalen, eerder zal uitleggen als een versterking van het eigen vermogen, omdat er cash binnen het bedrijf blijft.

Het aandeel Philips (ISIN: NL0000009538) doet het in 2020 uitstekend met een koerswinst van bijna 30%. Bij de huidige beurskoers van €43,47 is de marktkapitalisatie van Philips €38,3 miljard. Qua dividendhistorie behoort Philips al jarenlang tot de uitblinkers in Amsterdam, ook al wordt het dividend niet elk jaar verhoogd.

Koninklijke Philips N.V. is een veelzijdig technologiebedrijf, gericht op het verbeteren van de levens van mensen door middel van zinvolle innovaties. De gezondheidszorgtak genereert 42% van de totale omzet. Philips heeft ruim 37.000 medewerkers, werkzaam in 100 landen.