DSM verhoogt interim dividend 2020 met bijna 4%

Aandeel DSM interim dividend boekjaar 2020
Koninklijke DSM N.V. betaalt aandeelhouders in augustus 2020 een bijna 4 procent hoger interim dividend van 80 eurocent. De ex-dividend datum is 6 augustus 2020.

Bij een beurskoers van 128 euro is het dividendrendement 1,9% voor het AEX-aandeel.

Uitblinker DSM stelt niet teleur met een hoger interim dividend van €0,80 per aandeel. Nota bene werd het interim dividend vorig jaar niet verhoogd op €0,77 en kiest het chemiebedrijf dit jaar, ondanks COVID-19, wel voor een hogere tussenuitkering aan beleggers.

Eerder keerde DSM al een hoger slotdividend van €1,63 per aandeel uit in juni. Nu dus volgt een interim dividend van 80 eurocent, met als ex-dividend datum 6 augustus 2020. De betaalbaarstelling van dit dividend zal plaatsvinden op 28 augustus 2020.


Bij een beurskoers van 128 euro is het dividendrendement 1,9% voor het aandeel DSM, dat in 2020 goed is voor een koerswinst van 10%. Daarmee doet het aandeel het een stuk beter dan de AEX index die op een verlies van ruim 7% staat over hetzelfde tijdsbestek.

Vorig jaar verhoogde DSM het dividend nog met ruim 9% waarmee een lange reeks van verhogingen wordt vervolgd. Op jaarbasis keert DSM (beurswaarde ruim 23 miljard euro) nu meer dan 400 miljoen euro aan dividend uit.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. De divisies van DSM zijn Nutrition, Performance Materials, Innovation Center en Corporate Activities. Nutrition bestaat uit DSM Nutritional Products en DSM Food Specialties. Performance Materials bestaat uit DSM Engineering Plastics, DSM Dyneema en DSM Resins and Functional Materials. DSM's Innovation Center staat voor innovatie binnen DSM, en biedt tevens ondersteuning aan de overige divisies. Corporate Activities omvat verschillende holdings en corporate overheadkosten en bestaat onder meer uit Sitech Services. DSM is wereldwijd actief met producten zoals voeding en voedingssupplementen, oplossingen voor persoonlijke verzorging, diervoeders, medische apparatuur, auto's, verf, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN NL0000009827. Het AEX-aandeel voert een progressief dividendbeleid. Ook staat het thema duurzaamheid zeer hoog in het vaandel van het in Heerlen gevestigde Nederlandse bedrijf.