NN Group betaalt alsnog volledig dividend in 2020

Aandeel NN Group dividend 2020Verzekeraar NN Group zal dan toch het eerder uitgestelde slotdividend van €1,40 per aandeel per uitkeren. Beleggers ontvangen daarnaast ook het interim dividend van €0,86 voor boekjaar 2020.

De ex-dividend datum is 10 augustus en het dividendrendement is 7%.

In totaal zal NN, dat in april zijn dividenduitkeringen uitstelde in verband met COVID-19, in augustus maar liefst €2,26 dividend uitkeren, bestaande uit het eerder uitgestelde slotdividend van €1,40 en het nieuwe interim dividend 2020 van €0,86.

Aandeelhouders worden dus toch nog flink beloond door NN Group, dat net als ASR Nederland een maand na het groene licht van DNB hun dividendbetalingen weer hebben hervat.

Het aandeel NN Group noteert op 10 augustus al ex-dividend en biedt op basis van het totale dividend van 2,26 euro een dividendrendement van 7% bij een beurskoers van ruim 32 euro. De betaalbaarstelling van dit dividend zal plaatsvinden op 2 september 2020.Op de beurs in Amsterdam staat het aandeel NN nog op een min van 4,5% in 2020 bij een koers van €32,30. Wel werd het grootste deel van het eerdere verlies de afgelopen maanden ongedaan gemaakt want op 16 maart tikte NN nog een 'corona' dieptepunt aan van €19,10.

LEES OOK: Verzekeraars NN Group, ASR en Aegon mogen weer dividend betalen

Ook de Belgische sectorgenoot Ageas en het Nederlandse ASR lieten deze week weten weer te starten met het uitkeren van dividend nadat de toezichthouder hier goedkeuring voor had gegeven.

NN Group NV is de in Nederland gevestigde verzekerings- en vermogensbeheerder. NN Group is actief in 18 landen, met een sterke aanwezigheid in een aantal Europese landen en Japan. Met al haar werknemers biedt de Groep pensioendiensten, pensioenen, verzekeringen, beleggingen en bankieren aan ongeveer 17 miljoen klanten. NN Group omvat Nationale-Nederlanden, NN, NN Investment Partners, ABN AMRO Insurance, Movir, AZL, BeFrank en OHRA. NN Group is genoteerd aan Euronext Amsterdam (NN).