Holland Colours verhoogt dividend met 29% in 2020

Aandeel HOlland Colours dividend 2020
Aandeelhouderhouders Holland Colours worden dan toch nog beloond voor hun geduld want de producent van kleurconcentraten betaalt een flink hoger dividend van €4,55 per aandeel.

Net als veel andere beursgenoteerde bedrijven werd het dividend eerder dit jaar geannuleerd vanwege COVID-19.

In juni werd op dividendnieuws.nl nog melding gemaakt van het feit dat Holland Colours geen dividend uitkeerde aan aandeelhouders over boekjaar 2019 in verband met de COVID-19 pandemie. Wel hield de producent van kleurconcentraten toen nadrukkelijk de deur op een kier voor een eventuele uitkering later dit jaar. Dat laatste gebeurt nu ook daadwerkelijk, waarbij er bovendien een flinke dividendverhoging wordt aangekondigd ten opzichte van vorig jaar.


In het persbericht van 27 oktober stelt Holland Colours het volgende over het dividend: 'Gezien de huidige sterke financiële positie, verbeterde liquiditeit en de beperkte impact van de pandemie op het nettoresultaat en operationele kasstroom gedurende het eerste halfjaar van 2020/2021 heeft de onderneming besloten een interim-dividend uit te keren. In november 2020 zal aan de aandeelhouders een contant dividend worden uitgekeerd van EUR 3,9 miljoen, gelijk aan EUR 4,55 per aandeel.'

Beleggers ontvingen de afgelopen vier jaar telkens een hoger dividend van Holland Colours, dat vorig jaar nog een record dividend van €3,52 per aandeel betaalde. In 2020 gaat het dividend nu dus wederom omhoog en wel met 29,3% tot €4,55 per aandeel bruto. De ex-dividend datum is 30 oktober 2020.

Bij een beurskoers van €93,50 geeft dat een dividendrendement van bijna 5% voor het aandeel, dat in 2020 iets meer dan 10% van zijn waarde verliest. 


Holland Colours NV (ISIN: NL0000440311) ontwikkelt, produceert en verkoopt vaste en vloeibare kleurconcentraten, masterbatches en additieven voor het inkleuren van vaste en flexibele PVC voor de bouw- en constructie industrie alsook voor PET  en  polyolefines  voor  de  verpakkingsindustrie.  Behalve  deze  wereldwijde  markten,  bedienen  we  de verfindustrie  en producenten van siliconenkitten en  lijmen. Onze  technische  experts ontwikkelen specifieke oplossingen afgestemd op de eisen en wensen van de klant en toegespitst op zijn productieomstandigheden.   Holland  Colours  is  een  Nederlandse  onderneming,  waarvan  de  aandelen  genoteerd  staan  aan  Euronext Amsterdam en heeft vestigingen in Americas, Europa en Azië. Middels betrokken medewerkers, die tevens aandeelhouder zijn, leveren wij persoonlijke service op wereldwijde schaal.