Aandeel Nedap betaalt toch nog €2,25 dividend in 2020

Nedap dividend 2020
Aandeelhouders Nedap krijgen in 2020 toch nog een dividend uitgekeerd. Eerder werd een hoog dividend van €4,50 ingetrokken vanwege het coronavirus. 

Nu wil het Nederlandse beursgenoteerde bedrijf toch nog €2,25 per aandeel betalen, zo werd vandaag bekend gemaakt bij de presentatie van de trading update over het derde kwartaal.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.nl nog dat Nedap in 2020 voorlopig geen dividend zou uitkeren vanwege de COVID-19 pandemie. Dat was destijds een flinke domper voor beleggers, die eerder een uitzonderlijk hoog dividend van €4,50 per aandeel in het vooruitzicht was gesteld.

Nedap kwam op 2 april met een trading update over het eerste kwartaal van 2020 en kondigde toen aan het eerdere dividendvoorstel van ruim een maand geleden weer in te trekken. Destijds stelde het bedrijf een eenmalig hoge uitkering van €4,50 per aandeel voor.

Nedap zou normaal gesproken op 15 april ex-dividend noteren voor het boekjaar 2019. Wel gaf Nedap begin dit jaar al aan dat beleggers mogelijk later dit jaar alsnog een interim dividend zouden ontvangen.

TOCH NOG DIVIDEND NEDAP IN 2020
De belofte die Nedap in april deed wordt nu dus toch keurig nagekomen, ook al krijgen beleggers met 2,25 euro bruto per aandeel slechts de helft van het eerdere voorstel. Vandaag kwam de high-tech onderneming met een trading update voor Q3 2020 (omzet -5%, maar wel verbetering ten opzichte van Q2) waarin Nedap voor het vierde kwartaal een lagere omzet voorspelt vergeleken met 2019. Het goede nieuws voor beleggers is dat Nedap laat weten een interim dividend van €2,25 per aandeel bruto uit te willen keren. Volgens het bedrijf is dat mogelijk omdat Nedap voldoende financiële reserves behoudt om de continuïteit te garanderen in deze uitdagende tijden en daarnaast nog altijd kan blijven investeren om de marktpositie te versterken. Dat alles doet het bedrijf met een focus op de lange termijn, zo lezen we in het engelstalige persbericht.

De ex-dividend datum is vastgesteld op 30 oktober 2020 met een betaalbaarstelling op donderdag 5 november 2020. Een dividend van €2,25 per aandeel geeft een mooi hoog dividendrendement van 4,9% bij een beurskoers van €46,10 voor het aandeel Nedap, dat dit jaar nog zo'n 5% in de min staat.

High-tech onderneming Nedap N.V. creëert hoogwaardige, innovatieve hard- en softwareproducten waarmee mensen prettiger en succesvoller kunnen werken. Nedap N.V. is met circa 750 medewerkers wereldwijd actief. De onderneming is opgericht in 1929 en sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam. Het hoofdkantoor is gevestigd in Groenlo, Nederland. Het aandeel is opgenomen in de ASCX-index voor smallcaps in Nederland.