Royal Dutch Shell verhoogt dividend weer met 4% in 2020

Aandeel Shell dividend weer omhoog in 2020
Nadat oliereus Royal Dutch Shell eerder nog het dividend voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog had verlaagd volgt ditmaal beter nieuws voor beleggers die over het derde kwartaal van 2020 vier procent meer uitgekeerd krijgen.

Daarmee verraste Shell donderdag veel investeerders, die de koers van het bij particuliere beleggers populaire aandeel voor het eerst in lange tijd onder €10 zagen zakken. Vrijdag sloot Shell alweer op €10,88, mede vanwege de meevallende resultaten en het positieve dividendnieuws van een dag eerder.

Shell kondigde op 29 oktober aan een dividend van $0,1665 per aandeel over het derde kwartaal uit te willen keren, een stijging van 4% ten opzichte van het vorige dividend. Bovendien liet het oliebedrijf weten een progressief dividend na te streven met jaarlijkse dividendverhogingen de komende periode.


Ondanks het koersherstel staat het aandeel Shell dit jaar nog steeds op een verlies van 58,4% bij de slotkoersen van vrijdag 30 oktober. Analisten schatten het dividendrendement nu in op 7,8%. Op 12 november zal Shell ex-dividend gaan voor het verhoogde dividend van 16,65 cent over het derde kwartaal. De betaalbaarstelling is op 16 december 2020.

Royal Dutch Shell plc is wereldwijd actief als producent van olie en aardgas, zowel in conventionele velden als uit bronnen zoals krappe rots-, schalie- en kolenformaties. De divisies van Shell zijn Integrated Gas, Upstream, Downstream en Corporate. Shell verlaagde sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit het dividend tot de zojuist aangekondigde dividendverlaging in 2020.