Dividend AEX-aandeel KPN in 2021 naar €0,136

KPN wil dividend in 2021 met bijna 5% verhogen
Telecombedrijf KPN wil het dividend in 2021 met 4,6% verhogen tot in totaal 13.6 cent per aandeel. Vandaag kwam het AEX-aandeel met jaarcijfers en werd de outlook voor dividend voor dit jaar bekend gemaakt.

Eerder schreven wij reeds dat KPN aandeelhouders de komende jaren ook wil blijven verwennen met een progressief dividendbeleid. Daarbij mikt het AEX-aandeel op een jaarlijkse groei van het dividend met 3% tot 5%, in lijn met wat we de laatste tijd al zagen.

Het voor dit jaar in de outlook genoemde dividend van 13.6 cent past dan ook precies in het dividendbeleid van KPN, dat vandaag bijna 5% stijgt na de laatste resultaten over 2020. De kans is groot dat 2021 het zesde jaar op rij wordt dat KPN het dividend verhoogt.

KPN verhoogde inmiddels namelijk al vijf jaar op rij zijn dividend, met een afzwakkende groei van het dividend in de laatste jaren. Over het laatste volledige boekjaar groeide het dividend nog met 4,2%. Eerder schrapte KPN het dividend in 2012, om vervolgens over boekjaar 2014 weer opnieuw te beginnen met een fors lagere uitkering. Op het hoogtepunt (boekjaar 2011) betaalde KPN nog €0,52 per jaar aan dividend, over 2019 was dat nog slechts €0,125, ondanks een verhoging in de de vijf voorliggende jaren.

Een dividend van €0,136 bruto per aandeel dit jaar geeft een rendement van 5% bij de beurskoers van nu €2,73 voor het aandeel KPN. Het AEX fonds is het nieuwe jaar goed gestart met tien procent koerswinst.

Het aandeel noteerde op 29 juli voor het laatst ex-dividend. Het slotdividend over 2020 zal normaal gesproken worden uitgekeerd in april 2021. 

Koninklijke KPN N.V. (KPN) is een aanbieder van telecom-, media- en mobiele telefoniediensten. De segmenten van het bedrijf zijn onder meer Consumer, Business, Wholesale en Network, Operations & IT. Merknamen van KPN zijn onder meer Telfort, XS4ALL, Simyo, Yes Telecom, Ortel Mobile, Argeweb, Solcon, Route IT, Divider, Internedservices, NLDC en StartReady. KPN is vooral actief in Nederland.