Signify betaalt extra dividend €1,35 per aandeel in 2021

Aandeel Signify dividend 2021
Lampenmaker Signify wil beleggers compenseren voor het gemiste dividend in 2020. Vandaag werd een extra uitkering van €1,35 per aandeel aangekondigd en bovendien kunnen aandeelhouders later dit jaar nog rekenen op een 'gewoon' dividend.

Net als veel andere aandelen trok ook Signify het eerder voorgestelde dividend in 2020 weer in vanwege de coronapandemie. Per saldo ontving de belegger dus geen dividend vorig jaar. Op 31 januari 2020 schreven wij hier nog dat Signify het dividend in 2020 verhoogde van €1,30 naar €1,35. Het bedrijf dat van Philips werd afgesplitst zou daarmee voor het vierde jaar op rij een dividend uitkeren. Eind maart 2020 werd dat voorstel echter weer ingetrokken vanwege COVID-19.

In 2021 wordt deze €1,35 nu als speciaal dividend uitgekeerd. Normaal gesproken keert het voormalige Philips Lighting dit jaar ook nog een regulier dividend uit, wat op 29 januari zal worden aangekondigd bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

In het persbericht, dat engelstalig is, meldt Signify het volgende over het extra dividend: "Signify proposes to declare an extraordinary dividend of EUR 170 million (EUR 1.35 per share) to its shareholders. The amount is in line with the dividend proposal of EUR 1.35 for 2019, which was withdrawn to ensure the company's resilience and to strengthen its financial position during the COVID-19 crisis. This extraordinary dividend will be in addition to the regular dividend for 2020, which will be announced along with its full year results 2020 on January 29, 2021. Both dividend proposals will be subject to approval at the AGM to be held on May 18, 2021."

Een ex-dividend datum voor beide dividenden is dus nog niet bekend. Eind van deze maand weten aandeelhouders meer, want dan komt Signify met jaarcijfers en nieuws over het 'gewone' dividend. Het nu voorgestelde extra dividend van 1,35 euro bruto komt neer op een dividendrendement van 3,4% bij de huidige koers van bijna 40 euro. Indien daar ook een vergelijkbaar regulier dividend bijkomt eind van de maand zit je dus op een dividendrendement van bijna 7% voor het aandeel Signify, dat is opgenomen in de AMX-index aan Euronext Amsterdam.

Indien er meer informatie beschikbaar is over de ex-dividend datum zal dat uiteraard terug te vinden zijn in de dividendkalender van dividendnieuws.nl.

UPDATE 29 JANUARI: Signify zal in 2021 op 20 mei ex-dividend noteren. Naast het speciale dividend van €1,35 wordt er ook een regulier dividend van €1,40 uitgekeerd.

Signify is de wereldmarktleider in verlichting voor professionals, consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Dankzij onze energiezuinige verlichtingsproducten, systemen en services genieten onze klanten van superieure lichtkwaliteit, leven mensen veiliger en comfortabeler, werken bedrijven efficiënter en productiever en zijn steden leefbaarder.