Acomo betaalt geen dividend over boekjaar 2020

Acomo betaalt geen dividend in 2021
Amsterdam Commodities (Acomo) betaalt aandeelhouders over boekjaar 2020 ook geen slotdividend.

Dat staat in schril contrast met vorig jaar, toen beleggers nog een mooi dividend van in totaal €1,10 per aandeel ontvingen. Dat was na twee jaar eindelijk weer een hogere uitkering.
Acomo, voorheen geliefd onder dividendbeleggers vanwege het hoge dividend dat ook nog eens bijna elk jaar omhoog ging, stelde de laatste jaren teleur op het gebied van winstdelingen met aandeelhouders. Zowel over boekjaar 2017 als 2018 werd het dividend verlaagd en nu is er dus helemaal geen dividend over het inmiddels afgelopen laatste boekjaar 2020.

In het persbericht van 18 februari lezen we: "Zoals reeds aangekondigd ten tijde van de overname van Tradin Organic, zal de Vennootschap geen slotdividend uitkeren over het jaar 2020, en ook geen interim-dividend in 2021. De Vennootschap zal de beschikbare kasstroom inzetten ter verlaging van de term loan die is aangegaan in verband met de overname. In de toekomst zal Acomo echter het langetermijnbeleid ten aanzien van dividend continueren, aangezien dit gezien wordt als een belangrijk onderdeel van de ambitie om waarde te creëren voor onze aandeelhouders."

Na 14 jaar van stabiele tot hogere dividenden werd het dividend in 2017/2018 voor het eerst verlaagd. Nu dus keert Acomo helemaal geen dividend uit aan zijn aandeelhouders. Op de beurs deed het aandeel Acomo het niet bijzonder goed de laatste jaren, waarin de wereldwijde effectenbeurzen steeds verder opliepen. In 2018 daalde het aandeel met bijna 28%, gevolgd door winsten van 19% en 0,7% in 2019 en 2020. In de zomer van 2017 bereikte het aandeel zijn voorlopige hoogtepunt op ongeveer 29 euro. Daar zijn we nog ver van verwijderd bij een actuele koers van 21 euro. 

De laatste keer dat Acomo ex-dividend ging was op 5 mei 2020, toen er een slotdividend van €0,70 per aandeel werd uitbetaald aan investeerders.

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationale groep ondernemingen die zich primair bezighoudt met de handel in en distributie van natuurlijke voedingsgrondstoffen en -ingrediënten. Onze voornaamste groepsmaatschappijen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (specerijen en onbewerkte voedingsgrondstoffen), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (thee), Red River Commodities Inc. in Fargo in de Verenigde Staten (eetbare zonnebloemzaden), Red River Global Ingredients Ltd. in Winkler in Canada, Red River-van Eck B.V. in Zevenbergen en SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg in Duitsland (eetbare zaden), King Nuts B.V. in Bodegraven, Delinuts B.V. in Ede en Tovano B.V. in Maasdijk (noten), en Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde in België (voedingsingrediënten). Het aandeel Acomo staat genoteerd aan Euronext Amsterdam sinds 1908.