Aandeel Aperam op 2 maart 2021 ex-dividend voor €0,4375

aandeel Aperam dividend 2021
Staalbedrijf Aperam wil ook in 2021 weer een dividend van 43,75 cent per kwartaal, ofwel 1,75 euro op jaarbasis per aandeel uitkeren, zo maakte het staalbedrijf bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

Het dividendrendement blijft hoog met ruim 5%.

Aperam keert per kwartaal uit, wat een dividend van €0,4375 per drie maanden betekent. Over heel 2020 ontvingen beleggers ook telkens dit kwartaaldividend. Nu dus zal hetzelfde dividend ook in 2021 vier keer worden betaald. De eerste keer dat Aperam ex-dividend noteert is 2 maart 2021. Later dit jaar zal het aandeel op nog op 14 mei, 18 augustus en 12 november ex-dividend noteren.

Vorig jaar betaalde Aperam precies dit dividend, verdeeld over vier kwartaaluitkeringen van 43,75 eurocent. Beleggers ontvangen dus elke drie maanden dit bedrag. 

LEES OOK: Aandeel Aperam handhaaft dividend op €1,75 in 2020

Wie belegt in het aandeel Aperam krijgt een hoog dividendrendement van 5% bij de huidige koers van bijna 35 euro. Let er wel op dat het bedrijf in het verleden het dividend al heeft verlaagd. Een gegarandeerde uitkering bestaat natuurlijk niet bij beursgenoteerde bedrijven.

Aperam (ISIN: LU0569974404) is een wereldwijde speler in roestvrij, elektrisch en speciaal staal, met klanten in meer dan 40 landen. Het bedrijf is georganiseerd in de drie operationele segmenten: roestvrij staal en elektrisch staal, services en oplossingen en legeringen en specialiteiten. Amper heeft een platte roestvrij staal en elektrisch staalcapaciteit van 2,5 miljoen ton in Brazilië en Europa en is een leider in hoogwaardige speciale producten. Naast zijn industriële netwerk, verspreid over zes productiefaciliteiten in Brazilië, België en Frankrijk, heeft Aperam een sterk geïntegreerd distributie-, verwerkings- en dienstennetwerk en een unieke mogelijkheid om roestvrij en speciaal staal te produceren uit goedkope biomassa (houtskool gemaakt van zijn eigen FSC- gecertificeerde bosbouw).