HAL Trust verlaagt dividend met 19% in 2021

Aandeel HAL Trust dividend 2021
Aandeelhouders in HAL Trust krijgen dit jaar minder dividend. De investeerder wil €2,35 per aandeel in cash uitkeren aan beleggers tegen €2,90 vorig jaar. Het totale dividend is €4,70 waarvan de helft verplicht in nieuwe aandelen wordt betaald.

In een persbericht met datum 28 januari 2021 maakt HAL het dividendvoorstel voor boekjaar 2020 bekend. Net als de afgelopen jaren wordt de helft van het dividend (verplicht) in nieuwe aandelen HAL uitgekeerd. Het dividendvoorstel is zodoende €4,70 per aandeel, waarvan dus €2,35 in cash. 

In het persbericht van HAL lezen we hierover: "Het dividendbeleid is, onvoorziene omstandigheden voorbehouden en mits de stand van de liquide middelen dit toelaat, het dividend te baseren op 4% van de naar volume gewogen gemiddelde decemberkoers in het jaar voorafgaande aan het jaar van de dividenduitkering. Dientengevolge zal worden voorgesteld om over 2020 een dividend per aandeel uit te keren van € 4,70 (2019: € 5,80) waarvan 50% in contanten zal worden betaald en 50% in aandelen".

De ex-dividend datum voor het aandeel HAL Trust voor in totaal €4,70 per aandeel is 21 mei 2021 met een betaalbaarstelling op 18 juni. De record datum is vastgesteld op 24 mei 2021. De bepaling en bekendmaking van de omwisselverhouding van het (stock) dividend is 11 juni 2021 nabeurs. Het totale dividend geeft een dividendrendement van 4%. Het cashgedeelte is goed voor een rendement van 2% bij een koers van €118 voor het aandeel HAL Trust.

Beleggers in het aandeel HAL kregen de laatste jaren vaak een lager dividend, met maar liefst vier keer een dividendverlaging in de laatste vijf jaar tijd. Over boekjaar 2015 werd nog een recordividend van €6,50 (cash) per aandeel uitgekeerd. Dit jaar is het cashgedeelte dus €2,35 per aandeel. Het aandeel HAL noteert nog ruim onder het hoogtepunt van maar dan 170 euro dat jaren geleden werd bereikt op de beurs in Amsterdam. Vorig jaar verlaagde HAL het dividend voor het eerst in drie jaar niet.

Hal Trust is een investeringsmaatschappij in Bermuda met het hoofdkantoor gevestigd in Monaco. HAL ging in 1985 naar de beurs en heeft belangen in beursgenoteerde bedrijven als Grandvision, Boskalis, SBM Offshore en Westag & Getalit (Duitsland). Het segment Overige niet-beursgenoteerde bedrijven omvat meerderheidsdeelnemingen, evenals minderheidsbelangen in bedrijven die hun inkomsten halen uit verschillende activiteiten, zoals gehoorapparaten, kantoormeubilair, persoonlijke beschermingsmiddelen, bouwproducten, drukkerijen, verzending, orthopedische apparaten, media en andere activiteiten.