Aandeel ING op 16 februari ex-dividend voor €0,12

Aandeel ING dividend boekjaar 2020
AEX-fonds ING Groep zal in 2021 weer dividend uitkeren. Een interim dividend van €0,12 per aandeel wordt betaald op 24 februari. 

Op 16 februari 2021 noteert het aandeel ING ex-dividend. In 2020 werd er helemaal geen dividend betaald door het bankbedrijf.

ING Groep keert dit jaar dus voor het eerst sinds 2019 weer een dividend uit aan aandeelhouders. In eerste instantie wilde de bank in 2020 een dividend van €0,69 bruto per aandeel uitkeren aan beleggers, ofwel 1 cent meer dan in 2019, toen ING nog €0,68 per aandeel betaalde.

COVID-19 gooide echter roet in het eten en ING keerde vorig jaar net als andere banken, onder druk van de ECB en DNB, helemaal geen dividend uit. Die droogte eindigt in 2021, want morgen, op 16 februari, zal ING ex-dividend noteren voor een klein interim dividend van 12 cent. Dat is 50% minder dan het interim dividend dat vorig jaar was voorgesteld.

Topman Steven van Rijswijk van ING in het engelstalige persbericht van 12 februari 2021:
“We continue to see a healthy demand for mortgages. We also observed people spending less in lockdown, which resulted in an increase in savings. The demand for business and consumer loans has declined, given the lower economic activity and increased uncertainty. Considerably more customers are choosing ING as their bank for investment products, which has resulted in healthy growth of fee and commission income. Risk costs, though higher for the full year, dropped 51% in the fourth quarter compared to the year-earlier period, while operational expenses remained under control. Our capital position strengthened further to 15.5% and we propose a dividend payout in line with recommendations by the European Central Bank."
ING kwam vorige week met jaarcijfers 2020, waarin een nettoresultaat van €2,485 mrd werd gerealiseerd. In het engelstalige persbericht meldt ING dat de kapitaalpositie verder is aangesterkt tot 15,5%. Verder stelt ING dat het in overeenstemming met de aanbeveling van de ECB inzake uitkeringen, voorstelt om een dividend in contanten van € 0,12 per aandeel uit te keren als interim dividend na de resultaten van het vierde kwartaal van 2020. Ook heeft ING de intentie om na 30 september 2021 aanvullende dividenduitkeringen te doen, onder voorbehoud van de geldende aanbevelingen van de ECB.

Op 16 februari 2021 noteert het aandeel ING ex-dividend met een betaalbaarstelling op 24 februari 2021.

Bij een beurskoers van €8,78 geeft het aandeel ING Groep een dividendrendement van 1,4% op basis van het voorgestelde interim dividend van €0,12 per aandeel. De afgelopen jaren was het slotdividend van ING telkens flink hoger dan het interim dividend, dus als ING later dit jaar besluit om alsnog een slotdividend in lijn met de afgelopen jaren uit te keren, dan zal het dividendrendement op jaarbasis dichter bij de 3% liggen. Echter is het totaal niet zeker of en hoeveel dividend er nog betaald gaat worden door ING.

ING Group NV (ISIN: NL0011821202) is bankbedrijf met wereldwijd particuliere klanten, zakelijke klanten en financiële instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.