Dividend aandeel Corbion blijft 56 cent in 2021

aandeel Corbion dividend boekjaar 2020
Net als in de afgelopen jaren zal AMX-aandeel Corbion ook over boekjaar 2020 weer een dividend van bruto €0,56 per aandeel uitkeren.

De marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en ontwikkelaar van duurzame ingrediëntoplossingen,kwam vrijdag met teleurstellende kwartaalcijfers en werd hard afgestraft door beleggers.
Het aandeel daalde zelfs even meer dan 10 procent nadat er een vierde kwartaal winst onder de verwachting van analisten werd bekend gemaakt door Corbion. Het aangepaste EBITDA resultaat zakte met 10 procent naar 30,4 miljoen euro. De omzet steeg naar 245,3 miljoen. Corbion rekent voor de periode 2020-2025 op een jaarlijkse organische omzetgroei van 4 tot 7%.

Het dividend van Corbion zal in 2021 wederom 56 eurocent per aandeel bruto zijn. Dat is het vijfde jaar op rij dat aandeelhouders dit onveranderde dividend uitgekeerd krijgen. Wel werd in 2017 naast het gewone dividend ook nog een extra dividend van 44 cent betaald. 

De ex-dividend datum voor Corbion is nog niet bekend. De laatste jaren was dat telkens in de tweede helft van mei. Bij een koers van €43,50 is het geschatte dividendrendement van Corbion momenteel 1,3% bruto. 

Het aandeel Corbion staat in 2021 na vandaag op een verlies van bijna 6%. De beurswaarde is 2,6 miljard euro en het jaarlijkse dividend voor beleggers is nu al een aantal jaar zo'n 33 miljoen euro.

Corbion is de wereldwijde marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en een
vooraanstaand leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen, vitamines en uit algen gewonnen ingrediënten. De oplossingen van Corbion worden gebruikt in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. Corbion is genoteerd aan Euronext Amsterdam.