Dividend aandeel IMCD met 13% omhoog in 2021

aandeel IMCD dividend 2021
Na een forse dividendverhoging in zowel 2020 als 2019 worden aandeelhouders IMCD NV opnieuw beloond met meer dividend. Dit jaar keert speciaalchemiebedrijf IMCD namelijk een record dividend van €1,02 per aandeel uit.

Dat is 13,3 procent meer dan het dividend dat over het vorige boekjaar werd betaald door IMCD, dat nu zes jaar op rij telkens meer dividend heeft betaald aan beleggers. Bovendien is het dividend elk jaar met ten minste 10% verhoogd.

Aandeelhouders ontvangen op 30 juni 2021 een uitkering van €0,867 netto per aandeel IMCD. Het dividendrendement is bruto 0,9% bij een beurskoers van €114. De ex-dividend datum voor IMCD in 2021 is 28 juni. 

Vorig jaar verhoogde IMCD het dividend nog met 12,5%, wat de kleinste dividendverhoging in de laatste zes jaar was. Op jaarbasis betaalt Internatio-Müller Chemical Distribution naar schatting nu ongeveer 54 miljoen aan dividend aan aandeelhouders.

Op de beurs doet IMCD het al jarenlang uitstekend. In 2020 was er ondanks corona een koerswinst van 34%, nadat de beurskoers in 2019 ook al met 38,9% was gestegen. Dit jaar wordt de opgaande trend doorgezet met een koerswinst van 11% naar €114. Het aandeel IMCD staat daarmee vlakbij de hoogste koers ooit.

IMCD is marktleider in de marketing, verkoop en distributie van speciale chemicaliën en voedselingrediënten. Haar productportfolio biedt chemicaliën voor onder meer bedrijven actief in de sectoren farmacie, persoonlijke verzorging, coatings, voeding en voeding, smeermiddelen, synthese, kunststoffen, wasmiddelen, landbouwchemicaliën, textiel, afval- en waterbehandeling, snijden en zandstralen, smaken en geuren, olie en gas en polijsten etc. IMCD is wereldwijd actief met business in onder meer Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Afrika en Australië.