PostNL betaalt in 2021 een hoog dividend van €0,28 per aandeel

aandeel PostNL dividend 2021
Zoals verwacht betaalt PostNL in 2021 gewoon weer een dividend aan beleggers. 

Na een uitkering van slechts 8 cent per aandeel in 2020 zal het postbedrijf dit jaar €0,28 bruto uitbetalen. Het dividendrendement is hoog.

Het voorgestelde dividend van 28 cent betekent een dividendrendement van 7,5% bij een beurskoers van €3,73 voor het aandeel PostNL. Vorig jaar liet PostNL nog weten in 2021 weer een dividend te willen uitkeren en die belofte komt het bedrijf nu na.

Vandaag kwam PostNL met cijfers over 2020 en werd ook het dividend bekend gemaakt. CEO Herna Verhagen zegt het volgende over het dividend (vertaald vanuit het Engels).

"Ik ben erg blij dat we ook in een sterke positie verkeren om het dividend voor onze aandeelhouders te herstellen. Na uitkering van een interim-dividend in 2019 hebben we het dividend in oktober 2019 gepauzeerd als gevolg van de overname van Sandd. Gezien de sterkte van onze balans en de huidige leverage ratio, zijn we nu in staat om het dividend eerder dan gepland te herstellen. Op basis van onze sterke financiële positie, zijn we verheugd een dividend van € 0,28 voor 2020 voor te stellen, dat zal worden goedgekeurd op de jaarlijkse algemene vergadering van april 2021."

Verderop in het persbericht zegt PostNL nog het volgende over het dividendbeleid: "We streven ernaar om dividend uit te keren in overeenstemming met ons dividendbeleid, met een pay-out ratio van ongeveer 70% tot 90% van het genormaliseerde totaalresultaat. Onze uitbetalingsratio weerspiegelt een gezond evenwicht tussen de verdeling van de vrije kasstroom tussen investeren in groei, versnelling van onze digitale transformatie en het uitkeren van dividend. Dit zou moeten resulteren in een aantrekkelijk totaal aandeelhoudersrendement, waardoor aandeelhouders kunnen profiteren van groei en tegelijkertijd beloond worden met een solide dividend."

De ex-dividend datum voor het nieuwe dividend van €0,28 per aandeel is vastgesteld op 22 april 2021. Het dividend zal op 14 mei 2021 worden betaald aan beleggers. Het dividendrendement van 7,5% bij een beurskoers van €3,73 is hoog. Aandeelhouders ontvangen op jaarbasis naar schatting samen zo'n 138 miljoen euro dividend van PostNL. 

In 2020 steeg de beurskoers van PostNL flink met een winst van 38,7%. Ook het jaar 2021 is zeer goed begonnen voor het AMX-aandeel met een koerswinst van 33%.

PostNL N.V. is de aanbieder van post- en pakketdiensten in Nederland. Het bedrijf werkt via drie segmenten: Post in Nederland, Pakketten en Internationaal, en PostNL Other. De geografische segmenten van het bedrijf omvatten Nederland, Duitsland, Italië, Rest van Europa, Europa en Rest van de Wereld. PostNL betaalde in 2019 voor het laatst een dividend.