BE Semiconductor Industries op 4 mei 2021 ex-dividend

BESI logo 2021
AEX-aandeel BESI (BE Semiconductor Industries) zal op 4 mei 2021 ex-dividend noteren. Het halfgeleideraandeel, dat inmiddels ook is opgenomen in de AEX-index, betaalt een dividend van €1,70 bruto per aandeel. BESI is één van de eerste aandelen die in Nederland ex-dividend noteert in de maand mei.

De komende weken zullen veel aandelen in Nederland ex-dividend noteren, met morgen BESI als één van de eerste AEX-fondsen die in mei dividend betaalt. BE Semiconductor Industries (BESI) keert over 2020 een dividend van €1,70 per aandeel uit. Dat is een verlaging van 68 procent ten opzichte van vorig jaar toen het halfgeleiderbedrijf nog €1,01 uitkeerde.

In 2021 is het na twee jaar weer tijd voor een hogere uitkering van BESI, dat maar liefst 68,3% verhoogt tot €1,70 per aandeel. Bij een beurskoers van ongeveer €67,50 is het geschatte dividendrendement 2,5%. Aandeelhouders ontvangen op 7 mei 2021 een netto dividend van €1,445 per aandeel.

LEES OOK: Dividend aandeel BESI in 2021 flink omhoog naar €1,70

Het aandeel BESI stijgt in 2021 inmiddels ruim 36% en is zodoende goed voor een waarde van 5,3 miljard euro op de beurs in Amsterdam. Er zijn momenteel 8 analisten die het aandeel BESI volgen volgens de informatie die dividendnieuws.nl tot haar beschikking heeft. Van die analisten oordelen er volgens de dataleverancier van dividendnieuws.nl er nu 6 kopen ('buy' of 'strong buy') en zijn er twee adviezen houden, ofwel 'hold'. Een verkoopadvies is er volgens onze informatie niet op dit moment voor het aandeel BESI.

De komende weken zullen zeer veel Nederlandse aandelen ex-dividend noteren. BESI is één van de eerste aandelen in mei die dividend betaalt. Vandaag trapt Arcadis af met een dividend van 60 cent over boekjaar 2020. Op 10 mei, volgende week, volgen onder meer TKH en AMG.

BE Semiconductor Industries N.V. (Besi) houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van apparatuur voor de assemblage van halfgeleiders voor de wereldwijde halfgeleider- en elektronica-industrie. Het werkt in drie segmenten: Die Attach, Packaging en Plating. Het ontwikkelt assemblageprocessen en apparatuur voor verpakkingstoepassingen op leadframe-, substraat- en waferniveau in een reeks eindgebruikersmarkten, waaronder elektronica, computer, automotive, industriële en zonne-energie. Het aandeel BESI heeft sinds 1995 een beursnotering en aandeelhouders ontvangen sinds 2011 elk jaar een dividend. BESI heeft het hoofdkantoor in Duiven (vlakbij Arnhem) en is genoteerd aan Euronext Amsterdam onder ISIN code NL0012866412.