DSM ex-dividend op 10 mei 2021 voor slotdividend €1,60

aandeel DSM ex-dividend 2021
Koninklijke DSM NV
zal op 10 mei 2021 ex-dividend noteren voor het slotdividend van €1,60 bruto over boekjaar 2020. Vandaag kwam het AEX-aandeel met cijfers over het eerste kwartaal die positief werden ontvangen door beleggers.

Eerder maakte dividendnieuws.nl al melding van het feit dat DSM, actief in gezondheid, voeding en materialen, een 4% hoger interim dividend van €0,80 bruto per aandeel betaalde over boekjaar 2020. Welnu zal DSM op korte termijn ook het slotdividend over het afgelopen jaar betalen, zo ontdekten wij.

Vandaag kwam DSM nog met prima cijfers over het eerste kwartaal van 2021, waarin de omzet van het Nederlandse bedrijf met 7% steeg naar 2,19 miljard euro, terwijl DSM eerder een voorspelling had gedaan van 2,05 miljard euro. Het aangepaste EBITDA resultaat van 441 miljoen euro was ook boven de consensus van DSM dat zelf eerder rekende op 390 miljoen EBITDA over het eerste kwartaal. Bovendien verhoogde DSM de outlook voor heel 2021, dankzij een sterk herstellende vraag naar de industriële materialen die het Nederlandse bedrijf maakt.

In reactie stijgt het aandeel DSM aan Euronext Amsterdam ruim 3,5% naar €152, wat vlakbij de hoogste koers ooit is die enkele weken geleden werd bereikt. Over 2020 betaalt DSM dus nog een slotdividend van €1,60 bruto per aandeel. De ex-dividend datum voor dit dividend volgt al heel snel, want DSM noteert namelijk op 10 mei 2021 al ex-dividend. Omdat er sprake is van een keuzedividend, waarbij beleggers kunnen kiezen tussen cash of nieuwe aandelen (ook wel stock dividend), is de uitbetaling van het netto dividend van €1,36 per aandeel pas op 1 juni 2021.

Bij een beurskoers van €152 is het dividendrendement voor het aandeel DSM momenteel een geschatte 1,6%. Door de stijgende koers zakt het dividendrendement. Wel voert DSM een progressief dividendbeleid waarbij met het passeren van de jaren in principe telkens meer wordt uitgekeerd aan de aandeelhouders. Inmiddels doet DSM dat al weer enkele decennia op rij.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en materialen. De divisies van DSM zijn Nutrition, Performance Materials, Innovation Center en Corporate Activities. Nutrition bestaat uit DSM Nutritional Products en DSM Food Specialties. Performance Materials bestaat uit DSM Engineering Plastics, DSM Dyneema en DSM Resins and Functional Materials. DSM's Innovation Center staat voor innovatie binnen DSM, en biedt tevens ondersteuning aan de overige divisies. Corporate Activities omvat verschillende holdings en corporate overheadkosten en bestaat onder meer uit Sitech Services. DSM is wereldwijd actief met producten zoals voeding en voedingssupplementen, oplossingen voor persoonlijke verzorging, diervoeders, medische apparatuur, auto's, verf, elektrische en elektronische apparaten, levensbescherming, alternatieve energie en biobased materialen. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam met ISIN NL0000009827. Het AEX-aandeel voert een progressief dividendbeleid. Ook staat het thema duurzaamheid zeer hoog in het vaandel van het in Heerlen gevestigde Nederlandse bedrijf.