DSM, Philips, AMG en TKH ex-dividend op 10 mei 2021

Aandelen Nederland ex-dividend 10 mei 2021
Philips noteert op 10 mei 2021 ex-dividend
Een viertal Nederlandse aandelen noteert ex-dividend op maandag 10 mei 2021: DSM, Philips, TKH Group en AMG. De komende weken zullen nog veel meer aandelen met notering aan Euronext Amsterdam hun dividend betalen.
De maanden april en mei zijn jaarlijks weer zeer belangrijk voor Nederlandse dividendbeleggers, want dan gaan bijna alle aandelen in Amsterdam ex-dividend. Momenteel zitten we volop in het dividendseizoen 2021 en is grofweg de helft van alle aandelen die dividend betalen al ex-dividend gegaan.

Vandaag, 10 mei 2021, is het een belangrijke dag, want in totaal vier aandelen gaan ex-dividend. De komende weken volgen nog veel meer grote namen, waaronder eind deze week nog Boskalis en Aperam en volgende week onder meer ASM International, Corbion, ASR Nederland en HAL Trust. Hieronder ziet u een gedeelte van deze aandelen, die uiteraard ook terug te vinden zijn in het dividendoverzicht op dividendnieuws.nl.

Ex-dividend overzicht aandelen Nederland mei 2021
Na Philips en DSM op 10 mei 2021 gaan nog veel meer aandelen ex-dividend

EX-DIVIDEND OP 10 MEI 2021
Vandaag is een belangrijke dag met zwaargewichten als Philips en DSM die ex-dividend noteren. Van dit tweetal betaalt Philips maar één keer per jaar dividend. DSM keert elk jaar een interim en een slotdividend uit. Zowel Philips als DSM beschikken over een ijzersterke dividendhistorie met jaren op rij waarin het dividend nog nooit is verlaagd. Ook TKH Group en AMG, die over een duidelijk minder sterke dividendgeschiedenis beschikken, gaan vandaag ex-dividend.

DSM noteert vandaag, op 10 mei 2021, ex-dividend voor het slotdividend van €1,60 bruto over boekjaar 2020. Er is sprake van een keuzedividend, waarbij beleggers kunnen kiezen tussen cash of nieuwe aandelen (ook wel stock dividend). De uitbetaling van het netto dividend van €1,36 per aandeel volgt daarom pas op 1 juni 2021. DSM heeft nu een dividendrendement van 1,6%.

Net als de afgelopen twee jaar betaalt AEX-aandeel Philips zijn aandeelhouders in 2021 opnieuw een dividend van €0,85 per aandeel. Twee jaar geleden werd het dividend voor het laatst verhoogd met 6,2%. Het dividendrendement van Philips, dat net als DSM op 10 mei ex-dividend noteert, is 1,8%.

Midkapper TKH Group NV zal over het boekjaar 2020 een flink lager dividend van €1,00 per aandeel uitkeren. Bij de huidige koers van €45 op de beurs in Amsterdam is het dividendrendement nu 2,2%.

Advanced Metallurgical Group (AMG) keert dit jaar opnieuw een lager slotdividend van €0,10 per aandeel uit. Daarmee krijgen beleggers voor het tweede jaar op rij een lagere uitkering van het staalbedrijf. AMG noteert op 10 mei 2021 ex-dividend, het dividendrendement is 0,6%.

Ook in België gaan vandaag veel aandelen ex-dividend, waaronder vastgoedbedrijf Shurgard.