Dividend Holland Colours in 2021 met ruim 20% omhoog

Holland Colours logo 2021
Holland Colours, de Nederlandse producent van vaste en vloeibare kleurconcentraten, verhoogt ook in 2021 het dividend. Opnieuw gaat het om een flinke verhoging van 20,9% tot €5,50 per aandeel. Het in Apeldoorn gevestigde bedrijf verhoogt nu zes jaar op rij het dividend.

In 2020 werd het dividend door COVID-19 in eerste instantie geannuleerd, maar in oktober betaalde Holland Colours alsnog een record dividend van €4,55 per aandeel uit, een verhoging van 29% ten opzichte van het jaar daarvoor.

Dit jaar gaat het Nederlandse bedrijf nog een stapje verder met een verhoging van bijna 21% tot €5,50 per aandeel, wat een absoluut record is. Holland Colours heeft nu zes jaar op rij het dividend verhoogd. 

Beleggers die het dividend willen ontvangen zullen in ieder geval voor de ex-dividend datum van 19 juli 2021 een positie in Holland Colours moeten hebben. Het dividend van netto €4,675 per aandeel zal betaald worden op 23 juli 2021. Bij een beurskoers van €159,50 is het bruto dividendrendement voor het aandeel Holland Colours momenteel 3,5%.

LEES OOK: Holland Colours verhoogt dividend met 29% in 2020

In 2021 is het bedrijf één van de grote uitblinker in Amsterdam met een koerswinst van ruim 50% per 8 juni 2021. De marktwaarde van Holland Colours, dat rond een hoogste koers ooit staat, is nu naar schatting van dividendnieuws.nl zo'n 137 miljoen euro.

Holland Colours NV (ISIN: NL0000440311) ontwikkelt, produceert en verkoopt vaste en vloeibare kleurconcentraten, masterbatches en additieven voor het inkleuren van vaste en flexibele PVC voor de bouw- en constructie industrie alsook voor PET  en  polyolefines  voor  de  verpakkingsindustrie.  Behalve  deze  wereldwijde  markten,  bedienen  we  de verfindustrie  en producenten van siliconenkitten en  lijmen. Onze  technische  experts ontwikkelen specifieke oplossingen afgestemd op de eisen en wensen van de klant en toegespitst op zijn productieomstandigheden.   Holland  Colours  is  een  Nederlandse  onderneming,  waarvan  de  aandelen  genoteerd  staan  aan  Euronext Amsterdam en heeft vestigingen in Americas, Europa en Azië. Middels betrokken medewerkers, die tevens aandeelhouder zijn, leveren wij persoonlijke service op wereldwijde schaal.