Hoog dividend aandeel ABN Amro in 2021

abn amro logo 2021
ABN Amro beloond aandeelhouders in 2021 alsnog met een hoog dividend over boekjaar 2019. De bank kreeg groen licht van de toezichthouder en keert alsnog de eerder ingehouden slotdividend van €0,68 per aandeel uit in oktober. Het dividendrendement is hoog met bijna 6%.

Het aandeel ABN Amro herstelde deze week sterk, mede op het nieuws dat beleggers in 2021 weer een dividend uitgekeerd krijgen. ABN zal het slotdividend over 2019 dan  toch uitkeren; in oktober krijgen aandeelhouders €0,68 bruto per aandeel dividend, goed voor een dividendrendement van 5,8% bij een koers van €11,74.

Bovendien geeft ABN Amro aan weer te willen starten met een reguliere dividenduitkering, waarbij er 50% van de nettowinst uitgekeerd zal worden aan beleggers.

LEES OOK: ABN Amro betaalt geen dividend over boekjaar 2020

In het persbericht behorende bij de tweedekwartaalcijfers deze week stelt CEO van ABN Amro Robert Swaak: "Onze kapitaalpositie blijft zeer sterk, met een Basel III CET 1 ratio van 18,3% (Basel IV circa 16%). Omdat de ECB haar aanbeveling over de uitkering van dividend na september niet verlengt, keren we het slotdividend over 2019 van EUR 0,68 per aandeel in oktober 2021 uit. We zijn gecommitteerd om uitbetaling van dividend te hervatten tegen een uitbetalingspercentage van 50% van de nettowinst.”

ABN Amro betaalde voor het laatst dividend in september 2019, toen het interim dividend van €0,60 per aandeel werd uitgekeerd. Al ruim voor de coronacrisis werd het dividend verlaagd en vervolgens dus gestaakt. Het dividendrendement van het aandeel ABN is nog altijd zeer hoog, zeker als we het uitgestelde slotdividend van oktober delen op de huidige beurskoers. Een ex-dividend datum moet nog bekend gemaakt worden.

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiële diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers. Het dividend werd in 2020 gestaakt tijdens de coronapandemie. In 2021 keert ABN wel weer een dividend uit en wordt ook het reguliere dividend hervat.