Ahold op 13 augustus 2021 ex-dividend voor €0,43

logo Ahold Delhaize 2021
Aandeelhouders Ahold Delhaize ontvangen begin september 2021 een dividend van netto €0,3655 per aandeel. Morgen, op 13 augustus 2021, noteert Ahold ex-dividend voor bruto €0,43 per aandeel.

Ahold kwam op 11 augustus met beter dan verwachte resultaten over het tweede kwartaal van 2021 en verhoogde bovendien de outlook voor heel 2021. Tevens maakte het AEX-aandeel, dat het grootste deel van zijn omzet in de Verenigde Staten behaalt, bekend een interim dividend van €0,43 bruto per aandeel uit te keren in 2021.

Dat is weliswaar minder dan vorig jaar toen Ahold nog €0,50 interim dividend betaalde, maar toch liet het supermarktbedrijf gisteren weten dat het de verwachting is dat het volledige dividend over 2021 toch hoger uitkomt dan over 2020. 

In het engelstalige persbericht van gisteren geeft Ahold aan dat het interim dividend overeen komt met het dividendbeleid dat uitgaat van een uitkering van 40% van de onderliggende winst over de eerste zes maanden van het jaar. Een hoger slotdividend zal zorgen voor dividengroei ten opzichte van 2020 zo lezen we hieronder, vertaald vanuit het engels.

"Hoewel COVID-19 aanzienlijke onzekerheid blijft creëren, bieden onze resultaten over het tweede kwartaal ons het vertrouwen om onze onderliggende winst per aandeel en onderliggende operationele marge voor het volledige jaar te verhogen. We hebben ook een interim-dividend voor 2021 van € 0,43 aangekondigd in vergelijking met het interim-dividend van 2020 van € 0,50, in lijn met ons dividendbeleid dat gelijk is aan 40% van de onderliggende inkomsten per aandeel van het jaar tot nu toe uit voortgezette activiteiten. Zoals eerder gecommuniceerd, verwachten we dat het dividend voor het volledige jaar 2021 jaar-op-jaar zal groeien."

Op 13 augustus 2021, noteert Ahold ex-dividend voor bruto €0,43 per aandeel. Het dividend zal worden uitgekeerd op 2 september aan beleggers. Het dividendrendement voor het aandeel Ahold is momenteel naar schatting 3% bruto.

Koninklijke Ahold Delhaize N.V. exploiteert supermarkten en andere winkels in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is Ahold eigenaar van de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en Peapod. Ook merken zoals Food Lion en Hannaford vallen onder Ahold America. In Nederland is Ahold naast de Albert Heijn supermarkten ook actief met onder meer Gall & Gall en Bol.com.