Ahold Delhaize verhoogt interim dividend 2020 naar €0,50

Aandeel Ahold Delhaize dividend 2020
Supermarketketen Ahold Delhaize betaalt in 2020 een fors hoger interim dividend van 50 eurocent per aandeel.

Vorig jaar bedroeg het dividend nog €0,30, ofwel de verhoging dit jaar is 66,7 procent.Bij een beurskoers van €26,73 is het dividendrendement naar verwachting 3,6%. De flinke dividendverhoging van het AEX-aandeel volgt nadat aandeelhouders over boekjaar 2019 al een bijna 9% hoger dividend van €0,76 per aandeel betaald kregen. 
Die stijgende lijn wordt ook in 2020 doorgezet met een 20 cent hoger interim dividend van €0,50 per aandeel. Ahold is één van de weinige bedrijven die volop profiteert van het coronavirus, waardoor veel mensen meer kopen in de supermarkt. Het interim dividend is gebaseerd op 40% van de onderliggende winst per aandeel in de eerste helft van 2020. Het slotdividend, dat doorgaans hoger is dan het interim dividend, zal later nog uitgekeerd worden.


Beleggers die het hogere interim dividend willen incasseren hoeven niet lang te wachten want aanstaande vrijdag, op 7 augustus 2020, noteert het aandeel Ahold reeds ex-dividend. De betaling van het dividend volgt een aantal weken later op 27 augustus.
Bij een beurskoers van €26,73 is het dividendrendement naar verwachting 3,6%, waarbij het nieuwe interim dividend van 50 is opgeteld bij het laatste slotdividend van 46 cent, ofwel €0,96 per aandeel op jaarbasis. Ahold ging vorig jaar over op een halfjaarlijkse uitkering nadat jarenlang slechts één keer per jaar een dividend werd betaald.
Het aandeel Ahold Delhaize doet het in 2020 prima op Euronext Amsterdam met een koersstijging van 20 procent. Ahold is ook één van de weinige aandelen die het dividend dit jaar ondanks COVID-19 gewoon weer verhoogd. 
Koninklijke Ahold Delhaize N.V. exploiteert supermarkten en andere winkels in Europa en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is Ahold eigenaar van de ketens Stop & Shop New England, Stop & Shop New York Metro, Giant Landover, Giant Carlisle en Peapod. Ook merken zoals Food Lion en Hannaford vallen onder Ahold America. In Nederland is Ahold naast de Albert Heijn supermarkten ook actief met onder meer Gall & Gall en Bol.com.