Sligro mag geen dividend betalen in 2021

Groothandelaar Sligro Food Group zal ook in 2021 geen dividend betalen. 

Vorig jaar werd het dividend geschrapt en aandeelhouders hoeven ook over het lopende boekjaar 2021 geen dividenduitkering te verwachten. 

In een persbericht bij de cijfers over de eerste helft van 2021 geeft Sligro aan geen dividend uit te mogen keren over het lopende boekjaar in verband met de ontvangen NOW-steun. In verband met de steun (Sligro werd hard geraakt door corona en de daarmee samenhangende horeca sluiting) mag Sligro ook geen bonussen betalen aan het personeel.

Eerder schreven wij op dividendnieuws.nl reeds dat Sligro Food Group over boekjaar 2020 geen (slot) dividend betaalde. In 2020 betaalde Sligro nog een slotdividend van 85 cent bruto per aandeel over 2019 en dat was gelijk de laatste uitkering van het geplaagde bedrijf, dat hard geraakt werd door COVID-19. Bovendien was dat de eerste keer in tien jaar tijd dat Sligro het dividend verlaagde, want sinds boekjaar 2011 werd er telkens een stabiel tot hoger dividend uitbetaald door de voormalige beurslieveling.

LEES OOK: Aandeelhouders Sligro krijgen over 2020 geen dividend

Ondanks het schrappen van het dividend doet het aandeel Sligro het uitstekend in 2021 met een koerswinst van 44%. De laatste keer dat Sligro ex-dividend noteerde was in september 2019. Indien we het laatste uitgekeerde volledige jaardividend op de huidige beurskoers plakken komt het dividendrendement uit op een potentiĆ«le 5,7%. Dan moet Sligro echter wel weer het voormalige dividend van €1,40 per jaar gaan betalen. Of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk nog de grote vraag.

Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven die zich direct en indirect richten op de Nederlandse foodmarkt. Sligro Food Group heeft twee segmenten: De Food Retail-activiteiten omvatten ongeveer 130 full-service EMTE-supermarkten, waarvan 30 door zelfstandige retailers; Food Service biedt een landelijk netwerk van zelfbedienings- en bezorgservicepunten voor groot- en kleinschalige horeca, etablissementen, vrijetijdsvoorzieningen, grootverbruikers, (bedrijfs)cateraars, tankstations, kleine en middelgrote ondernemingen, kleinere detailhandels en de institutionele markt. De Vennootschap bedient de institutionele markt die handelt onder de naam Van Hoeckel en de andere segmenten van de markt als Sligro. Tot de dochterondernemingen van de Vennootschap behoren CaterTechBV en Bejaco NV, met inbegrip van haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, gezamenlijk bekend als JAVA Foodservice.