Interim dividend Wolters Kluwer met 15% omhoog in 2021

wolters kluwer dividend 2021
Net als vorig jaar zal Wolters Kluwer opnieuw een hoger interim dividend van 54 eurocent uitbetalen aan beleggers.

Op 31 augustus gaat het aandeel Wolters ex-dividend.

De Nederlandse uitgever is in 2021 één van de grote uitblinkers op de beurs met 40 procent koerswinst. Aandeelhouders kunnen een interim dividend van €0,54 ontvangen, wat een verhoging is van 14,9% ten opzichte van 2020. Wolters Kluwer is één van de weinige Nederlandse aandelen die elk jaar weer het dividend verhogen.

In het persbericht van vandaag lezen we dat Wolters Kluwer zich blijft inzetten voor een progressief dividendbeleid. Zoals reeds aangekondigd op 24 februari 2021, werd het interimdividend voor 2021 vastgesteld op 40% van het totaal van het voorgaande jaar dividend. Dit resulteert in een interim dividend van €0,54 per aandeel, uit te keren op 23 september 2021, aan houders van gewone aandelen, of 30 september 2021, aan houders van Wolters Kluwer ADR's. Aandeelhouders kunnen ervoor kiezen om zowel interim- als slotdividenden te herinvesteren door extra Wolters Kluwer aandelen via het Dividend Reinvestment Plan (DRIP) beheerd door ABN AMRO Bank N.V.

Het voorgestelde interim dividend van 54 cent geeft een dividendrendement van 0,6% bij een beurskoers van €96,44. Het slotdividend komt daar later nog bij en zal uiteraard een hoger dividendrendement opleveren voor het aandeel Wolters Kluwer. De ex-dividend datum is 31 augustus 2021.

Wolters Kluwer NV levert wereldwijd informatie, software en diensten aan professionals in de juridische, zakelijke, fiscale, boekhoudkundige, financiële, audit-, risico-, compliance- en gezondheidssector. De vier operationele divisies van het bedrijf zijn gebaseerd op strategische klantsegmenten: gezondheid; Belasting & Boekhouding; Bestuur, Risico & Naleving en Wettelijk en regelgevend. De geografische segmenten zijn Nederland, Europa, Noord-Amerika, Azië en de rest van de wereld. Het aandeel Wolters Kluwer is opgenomen in de AEX-index.