Aandeel Shell wil $7 miljard extra dividend betalen aan beleggers

Shell dividend 2021

Goed nieuws voor aandeelhouders Shell, want na de verkoop van bezittingen in de Verenigde Staten wil het oliebedrijf voor $7 miljard extra uitbetalen als dividend aan beleggers.

Shell maakte gisteren bekend dat het zijn assets in het bekende Permian Basin in Amerika voor $9,5 miljard in cash heeft verkocht aan sectorgenoot ConocoPhillips. Van dat geld wil Shell $7 miljard naar beleggers sturen in de vorm van dividend, wat bovenop de al bestaande reguliere dividenduitkering komt.

Het oliebedrijf maakte in juli nog bekend het kwartaaldividend te verhogen naar $0,24 per aandeel. Dat was een verhoging van 38,2% ten opzichte van het vorige dividend van $0,1735 per aandeel, wat ook al hoger was dan het voorliggende dividend dat begin dit jaar werd uitgekeerd. Vorig jaar verlaagde Shell het dividend nog voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog. Het dividend ging toen met 66% omlaag.

Beleggers reageerden positief op het nieuws van Shell, dat bij een beurskoers van €17,84 een dividendrendement van 3,6% heeft. Dat is een flink lager dividendrendement dan de afgelopen jaren, voordat Shell het dividend verlaagde. Met de geplande extra dividendbetalingen compenseert Shell dus als het ware een stukje van het lagere dividend sinds vorig jaar.

LEES OOK: Dividend aandeel Shell met 38,2% omhoog naar $0,24 in Q3 van 2021

Hoeveel extra dividend beleggers in 2021 of 2022 ontvangen is nog niet bekend, maar $7 miljard is aanzienlijk indien afgezet tegen de huidige jaarlijkse dividendbetaling. Shell ging op 12 augustus voor de laatste keer ex-dividend voor het gewone kwartaaldividend, wat omgerekend in euro's neerkomt op 20.24 cent. Dit dividend werd op 20 september 2021 inmiddels uitbetaald door Shell.

Zodra er meer nieuws is over hoeveel extra dividend Shell gaat betalen en wanneer dat wordt uitgekeerd leest u dat uiteraard op dividendnieuws.nl.

Royal Dutch Shell plc (ISIN-code GB00B03MLX29) is wereldwijd actief als producent van olie en aardgas, zowel in conventionele velden als uit bronnen zoals krappe rots-, schalie- en kolenformaties. De divisies van Shell zijn Integrated Gas, Upstream, Downstream en Corporate. Shell verlaagde sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit het dividend tot de in 2020 aangekondigde dividendverlaging van 66%. Het dividend van Shell wordt vastgesteld in dollars en voor Nederlandse aandeelhouders omgerekend naar euro's.