Dividend aandeel Shell met 38,2% omhoog naar $0,24 in Q3 van 2021

Aandeel Shell dividend omhoog in 2021
Goed nieuws voor aandeelhouders Shell want het dividend gaat nog een keer omhoog in 2021. Het oliebedrijf maakte vandaag bekend het kwartaaldividend te verhogen naar $0,24 per aandeel.

Dat betekent omgerekend een dividendrendement van 4,7% bij de huidige beurskoers van €17,25 voor het aandeel Shell.

Dat is een verhoging van 38,2% ten opzichte van het vorige dividend van $0,1735 per aandeel, wat ook al hoger was dan het voorliggende dividend dat begin dit jaar werd uitgekeerd. Vorig jaar verlaagde Shell het dividend nog voor het eerst sinds de tweede wereldoorlog. Het dividend ging toen met 66% omlaag.

In april werd het dividend voor het laatst verhoogd, nu, drie maanden later, verhoogt Shell het dividend opnieuw en dit keer wel heel fors met ruim 30%. In een persbericht laat Shell in het engels het volgende weten: Sir Andrew Mackenzie, voorzitter van de raad van bestuur van Royal Dutch Shell: "De bewezen en duurzame kasstroomgeneratie van Shell in een reeks van macro-economische scenario's heeft de raad van bestuur vertrouwen gegeven om de uitkeringen aan aandeelhouders te verhogen. Als gevolg daarvan heeft de raad besloten het dividend per aandeel tot 24 dollarcent vanaf het tweede kwartaal van 2021."

De ex-dividend datum voor het hogere dividend van Shell is 12 augustus 2021. Een nieuw jaarlijks dividend van $0,96 per aandeel (Shell kondigt aan in dollars en betaalt uiteindelijk Nederlandse beleggers in euro's) komt omgerekend voor valuta en een beurskoers van €17,25 neer op een dividendrendement van 4,7% voor het aandeel Shell.

Royal Dutch Shell plc is wereldwijd actief als producent van olie en aardgas, zowel in conventionele velden als uit bronnen zoals krappe rots-, schalie- en kolenformaties. De divisies van Shell zijn Integrated Gas, Upstream, Downstream en Corporate. Shell verlaagde sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit het dividend tot de in 2020 aangekondigde dividendverlaging van 66%. Het dividend van Shell wordt vastgesteld in dollars en voor Nederlandse aandeelhouders omgerekend naar euro's.