Aandeel ABN Amro op 1 oktober 2021 ex-dividend

Aandeel ABN Amro ex-dividend 2021
ABN Amro gaat op 1 oktober ex-dividend voor 68 cent per aandeel

ABN Amro
zal op vrijdag 1 oktober ex-dividend noteren voor de eerder aangekondigde €0,68 per aandeel over boekjaar 2019. De bank betaalt geen dividend over 2020, maar liet in augustus weten alsnog een dividendbetaling te doen over 2019.


Op dat moment was de ex-dividend datum nog niet bekend, inmiddels heeft dividendnieuws.nl die wel weten te achterhalen, want het aandeel ABN Amro gaat op 1 oktober 2021 ex-dividend voor €0,68 bruto per aandeel.

De bank kreeg deze zomer alsnog groen licht van de toezichthouder en keert zoende het eerder ingehouden slotdividend van €0,68 per aandeel van vorig jaar uit in oktober. Het dividendrendement is nog altijd hoog met 5,5% voor ABN Amro bij een beurskoers van €12,45.

Het slotdividend over 2019 van 68 eurocent zal door ABN Amro betaalt worden op 25 oktober 2021. In augustus kondigde de bank ook aan weer te willen starten met een reguliere dividenduitkering, waarbij er 50% van de nettowinst uitgekeerd zal worden aan beleggers.


ABN Amro betaalde voor het laatst dividend in september 2019, toen het interim dividend van €0,60 per aandeel werd uitgekeerd. Al ruim voor de coronacrisis werd het dividend verlaagd en vervolgens dus gestaakt. Het dividendrendement van het aandeel ABN is nog altijd zeer hoog, zeker als we het uitgestelde slotdividend van oktober delen op de huidige beurskoers. 

Zodra er meer bekend is over het eerstvolgende (interim) dividend van ABN Amro zullen wij daar uiteraard melding van maken. Ook worden nieuwe dividendaankondigingen altijd automatisch toegevoegd aan de ex-dividend kalender.


Sectorgenoot ING zal ook binnen enkele dagen ex-dividend noteren, want het AEX-aandeel staat voor 4 oktober 2021 gepland met een uitkering van €0,48 per aandeel. Het dividendrendement van het aandeel ING is wat lager dan ABN Amro.

ABN Amro Bank NV biedt verschillende bank- en financiële diensten, waaronder betalingen, sparen, beleggen, leningen, hypotheken en verzekeringen. De bank bedient zowel particuliere als zakelijke klanten. Het aandeel ABN heeft sinds eind 2015 opnieuw een beursnotering en betaalt sinds 2016 een dividend aan beleggers. Het dividend werd in 2020 gestaakt tijdens de coronapandemie. In 2021 keert ABN wel weer een dividend uit en wordt ook het reguliere dividend hervat.