Lucas Bols wil in 2022 weer dividend betalen aan aandeelhouder

Dividend Lucas Bols in 2022
Eind 2019 betaalde Bols voor het laatst een dividend aan beleggers

De producent van sterke dranken Lucas Bols heeft laten weten over boekjaar 2021 voornemens te zijn wederom een dividend aan beleggers te betalen.

Bols betaalde aandeelhouders twee jaar geleden voor de laatste keer een dividend. Een interim dividend wordt niet uitgekeerd, maar de kans op een slotdividend in 2022 is normaal gesproken wel groot.
In december 2019 werd een laatste interim dividend van €0,35 bruto per aandeel betaalt aan de belegger, die de afgelopen twee jaar geen dividenden meer ontving. Bols startte in zes jaar geleden, eind 2015, met het betalen van een dividend, dat sindsdien ook jaarlijks werd verhoogd. 

Begin 2019 kwam er voor het eerst in kink in de kabel toen het slotdividend over boekjaar 2018 voor het eerst onveranderd bleef op €0,25 per aandeel, terwijl dat in de jaren daarvoor telkens een verhoging was. Na een laatste interim dividend van €0,35 bruto eind 2019 volgde geen slotdividend meer in het voorjaar van 2020. Ook dit jaar werd helemaal niets uitgekeerd aan dividend door Lucas Bols.

BOLS BETAALT (NOG) GEEN INTERIM DIVIDEND
Op 18 november kwam Lucas Bols voorbeurs met nieuws over het dividend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Bols wist positief te verrassen met een omzet van €45,6 miljoen over de eerste helft van het lopende boekjaar, wat nagenoeg gelijk is aan het niveau van 2019/2020 toen er nog geen corona was.

Voor de tweede helft van 2021 rekent Bols op een solide omzetgroei en zelfs groei ten opzichte van het jaar voor de coronapandemie. Over de eerste zes maanden van 2021 werd een nettowinst van €7,7 miljoen gerealiseerd door Lucas Bols, tegen €1,9 miljoen vorig jaar. Het sterke herstel is volgens Bols te danken aan de toenemende vaccinaties en het daaraan gekoppelde herstel van de economie. Overal zag het bedrijf sterk vraagherstel, met uitzondering van Japan en Zuid-Oost AziĆ«, waar nog veel coronabeperkingen gelden.


Dan het belangijkste uit het persbericht van vandaag: Bols wil in 2022 weer een dividend uitkeren, maar blijft wel voorzichtig door te stellen dat pas in mei volgend jaar wordt besloten, op basis van de actuele situatie (o.m. corona), of er daadwerkelijk dividend wordt uitgekeerd. Ook geeft Lucas Bols aan geen interim dividend uit te keren, wat in de beginjaren altijd rond deze tijd gebeurde.

Al met al blijft het nog afwachten of en hoeveel dividend Lucas Bols volgend jaar zal uitkeren. De kans is echter groot dat er een slotdividend zal worden betaald, tenzij de situatie de komende periode weer drastisch verslechterd. Indien dividendnieuws.nl meer informatie beschikbaar heeft zal het dividend toegevoegd worden aan de ex-dividend agenda voor 2022.

Lucas Bols is het oudste gedistilleerd merk ter wereld en een van Nederlands oudste nog actieve bedrijven. Het portfolio van Lucas Bols bestaat uit verschillende premium en superpremium merken die gebruikt worden als basis voor cocktails in cocktailbars over de hele wereld. De producten van Lucas Bols worden wereldwijd verkocht. De portefeuille van Bols omvat meer dan 20 merken gedistilleerde dranken, waaronder Bols Liquers, Bols Genever, Bols Vodka, Damrak Gin, Galliano, Vaccario en andere regionale merken. Sinds 4 februari 2015 is Lucas Bols genoteerd aan Euronext Amsterdam (BOLS).