Aandeel ING op 27 april 2022 weer ex-dividend

aandeel ING logo
ING zal in mei en augustus 2022 weer ex-dividend gaan

Beleggers in het aandeel ING Groep krijgen in mei 2022 weer een dividend uitgekeerd. De eerstvolgende ex-dividend datum is namelijk 27 april 2022. Dan wordt het slotdividend over het nog lopende boekjaar uitgekeerd.

Het aandeel ING betaalt sinds dit jaar weer een dividend; beleggers ontvingen als laatste een interim dividend van €0,21 per aandeel in oktober, met daarnaast een extra dividenduitkering van €0,27 per aandeel door ING.

Vandaag kwam ING met resultaten over het derde kwartaal van 2021, die op de beurs worden beloond met een koerswinst van 2,3% voor het aandeel van de Nederlandse bank. ING zag het nettoresultaat in het derde kwartaal stijgen naar 1,37 miljard euro.

EX-DIVIDEND DATUMS AANDEEL ING IN 2022
Ook deed ING uitspraken over het dividend en de inkoop van eigen aandelen, waarvoor in oktober een nieuw programma werd gelanceerd. Een blik op de financiële kalender van ING leert ons dat het eerstvolgende dividend volgend jaar mei zal worden betaald. Het betreft een slotdividend, wat qua omvang nog niet bekend is. 

Wel weten we wanneer ING weer ex-dividend gaat, want op woensdag 27 april 2022 staat in de agenda van de bank voor het slotdividend over 2021. Dit dividend zal vervolgens uitgekeerd worden op maandag 9 mei, wat drie dagen na de publicatie van de eerste kwartaalcijfers van ING is op 6 mei 2022.

Ook weten we nu al wanneer het aandeel ING ex-dividend noteert voor het interim dividend over 2022, want die datum heeft het AEX-fonds al vastgezet op maandag 8 augustus 2022. Dit is dan weer vier dagen na de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal.


Het aandeel ING biedt momenteel een geschat dividendrendement van 3,5% bij een beurskoers van €13,66. Dat is echter een inschatting die is gebaseerd op een nog onbekend (slot)dividend over boekjaar 2022. Pas volgend jaar mei, als ING ook het slotdividend heeft bekend gemaakt, kunnen we echt een concreet dividendrendement berekenen voor het aandeel.

ING Group NV (ISIN: NL0011821202) is bankbedrijf met wereldwijd particuliere klanten, zakelijke klanten en financiële instellingen in meer dan 40 landen. De producten van ING omvatten spaargeld, betalingen, beleggingen, leningen en hypotheken in de meeste van de retailmarkten van het bedrijf. De Wholesale Banking-klanten krijgen gespecialiseerde kredietverlening, op maat gemaakte bedrijfsfinanciering, oplossingen voor schuld- en aandelenmarkten, betalingen & cash management en handels- en treasury-diensten.