Aandeel OCI | Vanaf 2022 halfjaarlijks dividend

Logo aandeel OCI
OCI wil in 2022 starten met een dividenduitkering

Chemiebedrijf OCI NV wil vanaf volgend jaar een halfjaarlijks dividend gaan uitkeren aan aandeelhouders. OCI kwam vandaag met derdekwartaalcijfers en maakte het nieuws over het aanstaande dividend bekend.

OCI, de sinds 2013 aan Euronext Amsterdam genoteerde producent en distributeur van op aardgas gebaseerde meststoffen en industriële chemicaliën, zag de omzet in het derde kwartaal met 104% stijgen tot $1,5 miljard en realiseerde een 161% hogere EBITDA van $501 miljoen. De aangepaste nettowinst kwam uit op $56 miljoen, tegen een verlies van $67 miljoen een jaar eerder.

Informatie aandeel OCI
  • Koers: €24,44 (8 november)
  • Beurswaarde: €5,15 mrd 
  • Rendement 2021: +55,5%

EERSTE DIVIDEND AANDEEL OCI IN 2022
In 2022 wil OCI starten met een halfjaarlijkse dividenduitkering, zo leze we in het persbericht van het in Amsterdam gevestigde bedrijf. OCI zegt vanaf 2022 te willen beginnen met eerste dividenduitkering aan aandeelhouders. Een ander aandeel dat dit jaar is begonnen met dividend is vastgoedbedrijf CTP.


De eerste dividenduitkering van OCI wordt in februari bekend gemaakt en het dividend zal dan betaald worden aan beleggers in april 2022. In het persbericht van OCI lezen we onderstaande over het dividendbeleid (vertaalt vanuit het Engels).

In 2022 is OCI voornemens een halfjaarlijks dividenduitkeringsbeleid aan te nemen, met een eerste dividend dat naar verwachting in februari wordt aangekondigd en in april 2022 wordt uitbetaald. fondsen en overtollige vrije kasstroom voor dividenduitkering, terwijl waardeverhogende ESG- en andere groeimogelijkheden worden nagestreefd, allemaal binnen een doelstelling van 2x netto hefboomwerking gedurende de cyclus en een schuldprofiel van beleggingskwaliteit.

Het is dus even afwachten totdat we daadwerkelijk weten wanneer OCI een dividend uitkeert, wat de ex-dividend datum wordt en natuurlijk vooral hoeveel dividend OCI per aandeel gaat betalen. Veel aandelen betalen in Nederland twee keer per jaar, ofwel halfjaarlijks, waaronder Ahold Delhaize, DSM en Akzo Nobel.

OCI NV is een producent en distributeur van op aardgas gebaseerde meststoffen en industriële chemicaliën. Het portfolio van stikstofmeststoffen en industriële chemicaliën omvat waterhoudende ammoniak in vloeibare en gasvormige vorm, korrelig ureum, ureumammoniumnitraat, calciumammoniumnitraat, methanol en melamine. OCI levert aan onder meer agrarische en industriële klanten en exploiteert productielocaties in Nederland, de Verenigde Staten, Egypte en Algerije. Het distributienetwerk van het bedrijf omvat Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië, Afrika en Australië. OCI is voornemens om in 2022 voor het eerst een dividend uit te keren aan beleggers.