Dividendaandeel Aegon aantrekkelijk volgens Credit Suisse

Aegon op kooplijst bij Credit Suisse
Aegon verhoogde het interim dividend deze zomer

Verzekeraar Aegon krijgt een hoger advies van de analisten van Credit Suisse, die het Nederlandse dividendaandeel van 'neutral' naar 'outperform' verhogen. Het hoge dividendrendement maakt Aegon aantrekkelijk volgens de analisten die ook NN Group op kopen hebben staan.

Aegon wint ruim 4% op het nieuws dat Credit Suisse het advies verhoogt van 'neutral' naar 'outperform'. Volgens de Zwitserse bank, dat keek naar verzekeraars in de Benelux, is er sprake van aantrekkelijke rendementen en een verbeterende kapitaalsgeneratie. 

In een rapport gaat het advies voor Aegon omhoog naar het equivalent van 'kopen'. De verzekeraars in de Benelux hebben aantrekkelijke rendementen (total return yields), zeker vergeleken met de rest van Europa en de bredere markt aldus Credit Suisse, dat ook een 'outperform' advies hanteert voor NN Group. 

Over het Belgische Ageas zijn de analisten minder enthousiast vanwege de beperkte mogelijkheid om overtollig kapitaal terug te geven aan aandeelhouders, aldus Credit Suisse, dat voor ASR Nederland 'neutral' adviseert vanwege het beperkte voorziene opwaarts potentieel. Opvallend is dat juist Ageas eerder liet weten het dividend de komende jaren verder te willen verhogen.

LEES OOK: Interim dividend aandeel Aegon met 33% omhoog in 2021

Aegon verhoogde in augustus nog het interim dividend van €0,06 naar €0,08 per aandeel en biedt beleggers momenteel een dividendrendement van 3,3%. Beleggers in Aegon kregen na eerder een interim dividend van 6 cent ook een slotdividend van 6 cent per aandeel over boekjaar 2020. Daarmee is het totale dividend 20 procent lager dan over boekjaar 2019. Het is tevens het tweede jaar op rij dat Aegon het dividend flink verlaagde.

Met het hogere interim dividend voor 2021 lijkt de opwaartse lijn weer hervonden voor Aegon, dat op 20 augustus voor het laatst ex-dividend noteerde. Normaal gesproken zal de verzekeraar in februari het slotdividend voor boekjaar 2021 bekend maken. 

Aegon stond bekend om zijn jaarlijks groeiende dividend. Echter sneuvelde in 2020 een record van 7 jaar op rij van dividendverhogingen. Qua dividendhistorie doen NN Groep en ASR Nederland het een stuk beter dan Aegon, met jaarlijkse verhogingen voor aandeelhouders.

Aegon N.V. (ISIN: NL0000303709) is een internationale onderneming voor levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Aegon biedt producten met sterfte-, morbiditeits- en langlevenrisico's, waaronder traditioneel en universeel leven; hypotheken; lijfrenteproducten en bankproducten. Het biedt individuele beschermingsproducten, zoals lijfrentes, overlijdensrisicoverzekeringen, inkomensbescherming en internationale / offshore-obligaties. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld.