Aandeel ASR Nederland | Dividend boekjaar 2021 met 18% omhoog

ASR Nederland logo 2021
ASR Nederland wil het dividend over boekjaar 2021 met 18% verhogen

Verzekeraar ASR Nederland wil het dividend nog verder verhogen. Voor boekjaar 2021 ziet het AEX-aandeel het dividend met ten minste 18% groeien ten opzichte van 2020. Daarnaast wil ASR een progressief dividend instellen voor de komende jaren. Met een dividendrendement dat toch al hoog is met nu 6,2% is dat toch opmerkelijk.

Goed nieuws voor aandeelhouders ASR Nederland, want de verzekeraar wil het dividend fors verder verhogen. Op dinsdag 7 december kwam het bedrijf met doelstellingen voor de periode 2022 t/m 2024, inclusief voorspellingen voor het dividend.

Voor het nog lopende boekjaar 2021 wil ASR ten minste €2,40 bruto per aandeel uitkeren, wat neerkomt op een stijging van 17,6% ten opzichte van 2020, toen in totaal €2,04 per aandeel aan dividend werd uitgekeerd aan aandeelhouders ASR Nederland. 

In het persbericht van gisteren stelt ASR dat het minimaal €2,40 over 2021 wil uitkeren, dus het slotdividend komt uit op minimaal €1,58. Immers werd er dit jaar al een interim dividend van €0,82 bruto per aandeel uitgekeerd. Dat was een verhoging van 7,9%.

KOMENDE JAREN PROGRESSIEF DIVIDEND ASR

Een dividendverhoging van 18% is zeer mooi, maar daar blijft het niet bij want ASR Nederland liet weten ook vanaf 2022 het dividend verder te willen verhogen. Het bedrijf zegt een progressief dividend te willen uitkeren op basis van een uitkering van ten minste €2,40 over 2021. Voor de boekjaren 2022, 2023 en 2024 zal het dividend dus hoger liggen. 

Het dividendrendement van ASR Nederland is nu al hoog met 6,2% bij een beurskoers van €38,90. Dat dividendrendement zal dus nog verder stijgen als de beurskoers van het aandeel niets doet. In mei 2022 ontvangen beleggers het slotdividend van ASR, dat dit jaar nog op 21 mei ex-dividend noteerde.

In september keerde ASR nog een bijna 8% hoger interim dividend van €0,82 bruto per aandeel uit. Met het slotdividend zal de verzekeraar er dus nog een flinke schep bovenop doen. Ook het eveneens Nederlandse NN Group verhoogde het dividend de afgelopen jaren flink, net als ASR. Alleen Aegon valt hier uit de toon met een aantal dividendverlagingen de laatste jaren.

ASR Nederland begon in 2017 met een eerste dividenduitkering en verhoogde het dividend sindsdien elk jaar flink. Tijdens corona werd het dividend in eerste instantie niet betaald, maar later, via een extra uitkering toch nog ingehaald. 

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) behoort tot de top 3 verzekeraars van Nederland. met producten en diensten aan op het gebied van verzekeringen, pensioenen en hypotheken voor consumenten, ondernemers en bedrijven. Daarnaast is ASR actief als vermogensbeheerder voor derden. ASR is actief via zes segmenten: Niet-Leven, waaronder schadeverzekeringen, waaronder auto-, brand-, reis- en vrijetijdsverzekeringen, transport-, aansprakelijkheids-, landbouw-, bouwmotorvoertuigen en alle risico- en bijstandsverzekeringen voor de bouw; Leven, het aanbieden van verzekeringspolissen die betrekking hebben op het opbouwen van activa, activabescherming, overlijdensrisicoverzekeringen en begrafeniskosten voor consumenten en bedrijfseigenaren; Bank- en vermogensbeheer, het verstrekken van bankactiviteiten en activiteiten met betrekking tot vermogensbeheer, waaronder het beheer van vastgoedbeleggingen; Distributie en Diensten, waaronder de distributie van verzekeringscontracten en bemiddelingsdiensten; Holding en Overige, voornamelijk holdingactiviteiten van de Vennootschap, evenals Real Estate Development, gespecialiseerd in de ontwikkeling van onroerend goed. Het bedrijf is actief in Nederland en internationaal. ASR is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in de AEX Index.